Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Jajemen! Jag fortsätter med min maratonbakning även idag. Härligt! Nu sitter jag och käkar lunch en snabbis medan 70 bullar ligger på jäsning. Det är lite kul att se..folk kommer som flugor kring en sockerbit och flockas omkring dom fyllda plåtarna. ”När ska dom gräddas egentligen???” ”Vi vill ha bullar NUUUUU!!!” Bullar går alltid hem 🙂 Dagens bakning: Bullar, Kladdkakecupcakes och chocolate chip cookies, kolla recepten från gårdagen.
Havredrömmar 125 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2dl mjöl
2dl havregryn
1 tsk bakpulver
1. Blanda alla ingredienser till en smidig och jämn kakdeg. Dela degen i 30 delar och rulla till bollar. Placera på plåt med bakplåtspapper och tryck till lite lätt på varje boll.
2. Grädda ca 13 min i 180 grader. Låt svalna på plåt.
Tips! Det är jättegott att lägga lite choklad emellan två kakor och klämma ihop. Vips så har ni fått en fylld kaka!
Åååå allt du bakat på mässan är sååå gott! Speciellt choklad och laktitstårtan!
En fråga! Laktitsextrakt, är det samma sak som ”lakrtitspulver för bakning” ( har hemma från laktitsfabriken) eller är det något annat?
(Nybörjarbakare)
Ååå, om jag kunde baka lika bra som du….o inte minst hade din härliga energi :). Jag testar många av dina recept. I min familj är det jag som får fylla allas frysar…..hinner aldrig baka så det räcker till min egna frys. Heja på du är källa till energi!!!
Åååå allt du bakat på mässan är sååå gott! Speciellt choklad och laktitstårtan!
En fråga! Laktitsextrakt, är det samma sak som ”lakrtitspulver för bakning” ( har hemma från laktitsfabriken) eller är det något annat?
(Nybörjarbakare)
Ååå, om jag kunde baka lika bra som du….o inte minst hade din härliga energi :). Jag testar många av dina recept. I min familj är det jag som får fylla allas frysar…..hinner aldrig baka så det räcker till min egna frys. Heja på du är källa till energi!!!