VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kladdkaka med lakritsfudge

Veckan rusar på och swisch swosch så är det tisdag! Dax för den tredje kladdkakan att presenteras, Kladdkaka med Lakritsfudge! Jag använder lakritspulver som är 50% salmiakpulver i. Riktigt gott tillsammans med den krämiga chokladen :)

IMG_0847-1.JPG 125g smör

3dl strösocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl (eller 2.5 dl glutenfri mix)
2 ägg
 
Lakritsfudge:
2 dl grädde
2 dl råsocker
4 msk ljus sirap
1 msk kakao
1 msk lakrits/salmiakpulver
100g smör
Flingsalt
 
1. Smält smöret och låt svalna.
 
2. Blanda ihop alla torra ingredienser.
 
3. Rör i smöret och knäck i äggen. Vispa till en jämn smet.
 
4. Smörj en 20 cm springform och skaka runt kakao så formen täcks. Häll i smeten och grädda i ca 30 min i 175 grader. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten när den gräddats klart. Den sätter sig fint i kylen sen och blir krämig och kladdig precis som den ska va!
 
5. Fudgen. Koka ihop alla ingredienser utom smöret tills smeten är blank och lite tjock. Tag av från värmen och rör i smöret. Häll över kakan och strö över lite flingsalt. Svalna på bänken, stelna till i kylen. Hej då!

Kommentarer


 1. Beatrice 30 september, 2014 on 11:26 Svara

  Den ser riktigt god ut! Jag har varit så sugen på att baka kladdkaka, länge nu! Ja, och bullar, cupcakes och tårta också 😉

 2. Camilla 30 september, 2014 on 21:01 Svara

  Hej

  Du har använt olika recept på själva kladdkakan-vad blir det för skillnad på dem?

 3. atina med 4 1 oktober, 2014 on 09:57 Svara

  Hur många grader på ugnen?

 4. Therese 1 oktober, 2014 on 10:47 Svara

  Hej,
  Jag undrar om man ska servera med grädde?
  Mvh Therese

 5. Elin 3 oktober, 2014 on 11:33 Svara

  Hejsan! Älskar din blogg och dina recept & framförallt att du skriver ut glutenfritt alternativ!! DOCK skulle jag önska att du skriver vilken mix det ska vara (om de nu är så att du faktiskt bakat recepten själv med en glutenfrimix?!) för de är ju skillnad på mix och mix, Semper,FINAX, Lailas osv de ter ju sig olika och vissa är med mjölk andra utan, och de passar sig till olika saker tex mjukakakor, hårda kakor, bullar osv SÅ att skriva 2,5 dl glutenfri mix kan för en som aldrig bakat glutenfritt bli väldigt fel om den väljer fel mix //Tack på förhand och bye the way imorgon ska jag baka kladdkakan med jordnötter och kolakräm, jag ska prova med Lailas blåa mix…tror det blir bra :-)
  kram Elin (som levt med celiaki i 30år)

 6. Lovis 18 november, 2014 on 09:43 Svara

  Hej, tack för en inspirerande blogg och ett toppenrecept på kladdkaka, jag och min man är galna i lakrits, denna är grymt god. En fråga, jag tänkte baka denna nu men i mindre form, tror de är ca 10 cm. Jag har 3 st men de borde räcka att dela smeten på 2, sen måste nog graderna på ugnen ändras lite och även tiden, men jag är inte helt 100 på hur. Tänker 150 grader i ca 20 min kanske? Vad tror du? Med vänlig hälsning, lovis

 7. Carro 30 september, 2014 on 21:05 Svara

  Hahaha! Underbart! Baka loss nu!

 8. Carro 30 september, 2014 on 21:07 Svara

  Hej!
  Jag har bara tagit tre olika sätt att baka kladdkaka på! :) Lite skillnad på höjd och krämighet men det är bara att testa och se vilket recept man gillar bäst :) Tre olika recept, tre olika sätt att strö formen, tre olika smaker!

  Lycka till med bakningen!

 9. Carro 1 oktober, 2014 on 11:48 Svara

  Sorry! Har lagt till det i receptet nu, 175 grader

 10. Carro 1 oktober, 2014 on 11:49 Svara

  Ta vad du vill! Grädde eller glass, det du gillar bäst

 11. Carro 7 oktober, 2014 on 21:55 Svara

  Hej!
  Du har helt rätt!
  Jag använder oftast Lailas mix till kakor och tårtbottnar och sen kör jag på Finax eller Sempers mix när jag gör tex scones och pizza!

  Jag loooovar att bli bättre på det här! Skitbra att du säger till!

  Hej hopp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *