Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Ni kanske sitter på jobbet med en kopp starkt kaffe för att vakna eller så är ni hemma med kids och käkar frukost, vad vet jag. Låt mig då sukta er med en ny kladdkaka som får gommen att dansa samba! Här har ni en kladdkaka med både sötma och sälta. När man tillsätter nåt salt i ett sött bakverk så förhöjs smakerna och Snickers är min ABSOLUTA favorit! Så, här är kladdkaka 2/3, håll tillgodo!
Kladdkakan:
200g mörk choklad
200g smör
3.5 dl florsocker
2 dl vetemjöl (eller 2.5 dl glutenfri mix eller rismjöl)
4 ägg
2 dl salta jordnötter
Kola:
1.5 dl grädde
1.5 dl ljus sirap
1.5 dl strösocker
20g smör
200g mjölkchoklad
1. Smält ihop choklad, smör och florsocker över ett vattenbad.
2. Tag av från värmen och sikta ner mjölet, rör om.
3. Knäck i äggen, ett i taget och vispa mellan varven.
4. Smörj en 24 cm springform och häll i smeten. Grädda i ca 30-35 min i 175 grader. Strö över jordnötterna över hela kakan.
5. Kolan. Koka upp alla ingredienser utom smöret till 115 grader. Klicka i smöret och blanda om till en blank fin smet. Häll smeten över kakan och jordnötterna och se till så att jordnötterna ligger jämnt fördelat när kolan är på plats. Låt stelna i kylen.
6. Smält mjölkchokladen över vattenbad. Lossa kanten från springformen och bred över chokladen över hela kakan. Låt stelna innan servering.
Jag lät kakan sätta sig ordentligt i kylen över natten. Skär med vass kniv runtom så kanten lossnar lätt.
Blir så glad att du skriver med hur man kan baka kakorna glutenfria!!! Kan min 2,5 åriga dotter oxå njuta av de goda kakorna… Sconesen med mandelmjöl är en hit!!!
Hej! Den här kakan ser ju helt gudomligt god ut! Jag undrar, funkar det att frysa den, om man behöver ha många många kakor o inte hinner göra dem på en gång…
Gjorde den idag och blev såååå besviken, kakan blev torr och växte (?!) i ugnen trots att jag inte ens hade inne den i 30 minuter, och kolan typ infiltrerades i kakan på nåt sätt och liksom försvann. Vad gjorde jag för fel liksom Den som såg så god ut. Bättre lycka nästa gång jag försöker kanske 😉 Tack för en bra ig framförallt, följer dig mest där kram!
Den ser verkligen supergod ut! Den måste jag prova framöver, jag som ÄLSKAR att baka:) Jag sitter alltid klistrad framför tv:n när "Hela Sverige bakar" är igång. Vilken inspiration du förmedlade..Grattis till vinsten!
Vad kul att du gillar det!
Jag är själv lite glutenkänslig (som egentligen alla är) och bakar gärna glutenfritt även om det inte är lika roligt och härligt 😉
Koka den på hög värme, rör i botten titt som tätt och tag av frånvärmen när den börjar tjockna och se lite fet ut! Gör ett kulprov, droppa ner 1 tsk kola i ett iskallt glas vatten, går kulan att forma till en boll så är kolan färdig
Din termometer kanske inte stämmer helt? Min går snabbt upp till 113 sen segar den sig upp till 115 och runt där är kolan lagom. Men gör kultestet så blir det finfint!
God morgon!
Du kan absolut frysa den! Jag skulle ha frusit den utan mjölkchokladlagret på toppen och bara smält och brett ut och kylt en snabbis i kylen innan servering. Eller så tripplar du receptet och gör en gigantisk i långpanna
Min blev också så. Nu har jag iof inte haft på kolan än med båda jag gjorde växte upp massor och blev jätte konstiga. Hoppas smaken är bättre än utseendet då jag ska ha kalas imorgon och inte hinner baka något annat /:
Den här är sååå god! Min favorit i godishyllan är utan tvekan Snickers!
Tack snälla du! Jag tyckte dom klippte mig så jädra allvarlig och med mycket svordomar. Jag hade sååå mycket roligare i det där tältet än vad dom tig med i själva programmet sen men men. Så funkar tv.
Kraaaaam till dig och tack för att du hänger här på min blogg!
Hejsan
Ohh herre gud mina drömmars kladdkaka. Den måste smaka gudomlig -:)
Hej
Ser gott ut. Vill bara säga att jag tycker det är bra att du ger tips att man kan göra den glutenfri.
Jag ska testa och baka den.
Ha en bra dag
Blir så glad att du skriver med hur man kan baka kakorna glutenfria!!! Kan min 2,5 åriga dotter oxå njuta av de goda kakorna… Sconesen med mandelmjöl är en hit!!!
Olala…nu kan även jag tänka mig att ta fram bakbunken
Låter hur gott som helst ☺
Måste genast testa
OMG denna måste jag ju förstås testa
Hej och tack för en underbar blogg

Undrar vilket choklad du använder, både till botten och ovanpå?
Ha det så bra!!
Heej om man inte har en termometer kan du ungefär säga hur länge kolan ska koka?
OBS ser jäääätte god ut:)
Hej! Jag håller på att göra kakan nu, men 115 grader kan väl inte stämma? De blir ju smeten på ett nafs! Jag får gå efter kulprovet
Hej! Den här kakan ser ju helt gudomligt god ut! Jag undrar, funkar det att frysa den, om man behöver ha många många kakor o inte hinner göra dem på en gång…
Gjorde den idag och blev såååå besviken, kakan blev torr och växte (?!) i ugnen trots att jag inte ens hade inne den i 30 minuter, och kolan typ infiltrerades i kakan på nåt sätt och liksom försvann. Vad gjorde jag för fel liksom
Den som såg så god ut. Bättre lycka nästa gång jag försöker kanske 😉 Tack för en bra ig framförallt, följer dig mest där
kram!
[…] Snickerskladdkaka! Recept: här […]
Bjöd den på gym o sim på ett personalmöte och folk slickade fatet. Det var som att komma med gratis heroin till ett gäng junkies 😉 kram snygging
Den ser verkligen supergod ut! Den måste jag prova framöver, jag som ÄLSKAR att baka:) Jag sitter alltid klistrad framför tv:n när "Hela Sverige bakar" är igång. Vilken inspiration du förmedlade..Grattis till vinsten!
Den var inte så dum hörru!
Salt och sött, lent och crunch, mums! Ha en härlig dag nu!
Kraaaam!!!
Vad kul att du gillar det!
Jag är själv lite glutenkänslig (som egentligen alla är) och bakar gärna glutenfritt även om det inte är lika roligt och härligt 😉
Åååh vad glad jag blir!
Alla ska ju få njuta av goda bakverk!
Hääääärligt!!! Lycka till nu!
Jaaaa! Do it!
Hej!
Jag använde Lindh’s mörka 70% choklad till kladdkakan och vanlig Marabou mjölkchoklad överst
Hihi! Kul! Baka loss!!!
Koka den på hög värme, rör i botten titt som tätt och tag av frånvärmen när den börjar tjockna och se lite fet ut! Gör ett kulprov, droppa ner 1 tsk kola i ett iskallt glas vatten, går kulan att forma till en boll så är kolan färdig
Din termometer kanske inte stämmer helt? Min går snabbt upp till 113 sen segar den sig upp till 115 och runt där är kolan lagom. Men gör kultestet så blir det finfint!
Lycka till!
God morgon!
Du kan absolut frysa den! Jag skulle ha frusit den utan mjölkchokladlagret på toppen och bara smält och brett ut och kylt en snabbis i kylen innan servering. Eller så tripplar du receptet och gör en gigantisk i långpanna
Min blev också så. Nu har jag iof inte haft på kolan än med båda jag gjorde växte upp massor och blev jätte konstiga. Hoppas smaken är bättre än utseendet då jag ska ha kalas imorgon och inte hinner baka något annat /:
Hihihi vad härligt! Kraaaaaam!!!
Den här är sååå god! Min favorit i godishyllan är utan tvekan Snickers!
Tack snälla du! Jag tyckte dom klippte mig så jädra allvarlig och med mycket svordomar. Jag hade sååå mycket roligare i det där tältet än vad dom tig med i själva programmet sen men men. Så funkar tv.
Kraaaaam till dig och tack för att du hänger här på min blogg!