VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kladdkaka med citronswirl!

Kombon citron och choklad är ju bara sååå härlig! Jag visste inte riktigt hur lemoncurden skulle bete sig i ugnen men det visade sig gå finfint! Så, här har ni kladdkaka 1/3!
 
Ha en härlig söndag nu!

IMG_0790.JPG 4 ägg

3 dl strösocker
125g smör
2.5 dl vetemjöl (eller 3 dl glutenfri mix)
1.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
 
Lemoncurd:
Pressad saft från 2+1 citroner
Rivet skal från 3 citroner
1.5 dl strösocker
50g smör
1 msk maizena
2 ägg
2 äggulor
 
1. Smält smöret och låt svalna.
 
2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
 
3. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i äggfluffet. Vänd ner smöret med.
 
4. Lemoncurd. Blanda saft från 2 citroner, skal, smör och socker. Koka upp så allt löser sig. Rör ihop maizena med saft från den tredje citronen och rör ner i den varma blandningen. Vispa äggen och äggulorna nån minut och tillsätt i kastrullenunder konstant omrörning, det får inte koka! Rör tills det har tjocknat. Låt svalna.
 
5. Smörj en 24 cm springform och ströa med kokos. Häll i smeten och klicka sen ut all lemoncurd över smeten i klumpar. Tag en kniv och dra några drag här och där så det ”swirlar” till sig lite. Grädda i 175 grader i ca 35 min.

IMG_0772.JPG Swirly swirly!


Kommentarer


  1. carin 28 september, 2014 on 20:15 Svara

    Mmmm. den va god!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *