Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Kombon citron och choklad är ju bara sååå härlig! Jag visste inte riktigt hur lemoncurden skulle bete sig i ugnen men det visade sig gå finfint! Så, här har ni kladdkaka 1/3!
Ha en härlig söndag nu!
4 ägg
3 dl strösocker
125g smör
2.5 dl vetemjöl (eller 3 dl glutenfri mix)
1.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
Lemoncurd:
Pressad saft från 2+1 citroner
Rivet skal från 3 citroner
1.5 dl strösocker
50g smör
1 msk maizena
2 ägg
2 äggulor
1. Smält smöret och låt svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
3. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i äggfluffet. Vänd ner smöret med.
4. Lemoncurd. Blanda saft från 2 citroner, skal, smör och socker. Koka upp så allt löser sig. Rör ihop maizena med saft från den tredje citronen och rör ner i den varma blandningen. Vispa äggen och äggulorna nån minut och tillsätt i kastrullenunder konstant omrörning, det får inte koka! Rör tills det har tjocknat. Låt svalna.
5. Smörj en 24 cm springform och ströa med kokos. Häll i smeten och klicka sen ut all lemoncurd över smeten i klumpar. Tag en kniv och dra några drag här och där så det ”swirlar” till sig lite. Grädda i 175 grader i ca 35 min.
Mmmm. den va god!