VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Espressotryfflar med rostad mandel

Nu ska jag kila iväg på middag med brudarna! Jag har känt mig lite dränerad ett tag nu och jag ligger efter med så mycket för tillfället. Behöver helt enkelt boostra kroppen med en kväll med hönskackel! Löv it! Jag tar med mig några härligt lena chokladtryfflar som går snabbt att göra iordning 🙂

IMG_0720.JPG 12 st

 
1 dl grädde
1 msk snabbkaffepulver
1 msk vatten
200g mörk choklad
1 dl florsocker
En nypa salt
100g hackad mandel
 
1. Koka upp grädden och tillsätt kaffepulvret utrört i vattnet.
 
2. Finhacka chokladen och häll grädden över så allt smälter, rör om.
 
3. Sikta ner florsockret och saltet och blanda om. Täck över med plastfilm och låt smeten stå i kylen i 1 timme.
 
4. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills det doftar gott. Låt svalna.
 
5. Rulla bollarna i mandeln och lägg dom att stelna till ytterligare i kylen tills servering!
 
Ha en underbar fredagskväll! Det ska jag ha! Har till och med köpt en flaska vin, det är inte vanligt när det gäller mig, hahaha! Hej hopp!

IMG_0708.JPG Lite kladd får man stå ut med!

IMG_0709.JPG Försök att hålla dig från att sleva i dig all smet..;)


Kommentarer


  1. Annette 27 september, 2014 on 00:51 Svara

    Men då, inget nagellack?! 🙂 kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *