VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vaniljhjärtan!

IMG_0456.JPG Jaja, det är lite pyssligt men om man har lust att baka nåt litet härligt och gott till fredagsmyset eller i ge bort present så är det här perfekt!  
 
12 st
200g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 äggula
5 dl vetemjöl
 
Florsocker
 
1. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till degen. Plasta in den och kyl i en timme så den sätter sig.
 
2. Gör vaniljsåsen och låt svalna något.
 
3. Smörj och mjöla alla formar.
 
4. Kavla ut halva degen till ca 3 mm tjocklek och skär ut bitar som du klär formarna med. Tryck till degen ordentligt så formarna täcks ordentligt och låt degen hänga ut nån cm över kanten.
 
5. Fyll med vaniljkräm. Hela satsen kräm kommer inte att gå åt till 12 kakor så gör dubbel sats hjärtan och frys in eller fyll en tårta 🙂
 
6. Kavla ut den andra delen av degen till samma tjocklek, skär ut bitar av degen och lägg över alla fyllda formar. Tryck bort den överflödiga degen med tummen så kanterna trycks ihop.
 
7. Grädda i ca 15-20 min i 200 graders värme i nedre delen av ugnen tills kakorna är gyllenbruna. Låt dom svalna 5 min på plåten och knacka sen försiktigt ut dom. Låt svalna helt och pudra sen över florsocker!
 
Tips! Suuuupergott att fylla kakorna med lemoncurd eller varför inte lägga ett tunt lager blåbärssylt eller annan sylt innan vaniljkrämen?! Såååå gött! IMG_0454.JPG Smörj, skaka runt med mjöl så släpper kakorna lätt sen. IMG_0455.JPG Tryck ut degen, fyll med vaniljkräm, täck med deg och tryck till hårt. IMG_0446.JPG Grädda!  

Kommentarer


  1. Gülay 12 september, 2014 on 16:04 Svara

    Ohh tack så mycket Carro. Nu med bild o allt BORDE jag våga baka dem-:)
    Trevlig helg

  2. sofia 15 september, 2014 on 08:52 Svara

    Yeey bra att du tar med glutenfritt! Men hur blev dem?? höll de verkligen ihop??

  3. Roy 11 december, 2014 on 19:46 Svara

    Hej,

    Har gjort dessa vaniljhjärtan idag efter receotet ovan, men det gick ju inte att hantera degen den smulade bara sönder 🙁 vad har jag hjort för fel.

    Tacksam för svar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *