Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
1. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till degen. Plasta in den och kyl i en timme så den sätter sig.
2. Gör vaniljsåsen och låt svalna något.
3. Smörj och mjöla alla formar.
4. Kavla ut halva degen till ca 3 mm tjocklek och skär ut bitar som du klär formarna med. Tryck till degen ordentligt så formarna täcks ordentligt och låt degen hänga ut nån cm över kanten.
5. Fyll med vaniljkräm. Hela satsen kräm kommer inte att gå åt till 12 kakor så gör dubbel sats hjärtan och frys in eller fyll en tårta 🙂
6. Kavla ut den andra delen av degen till samma tjocklek, skär ut bitar av degen och lägg över alla fyllda formar. Tryck bort den överflödiga degen med tummen så kanterna trycks ihop.
7. Grädda i ca 15-20 min i 200 graders värme i nedre delen av ugnen tills kakorna är gyllenbruna. Låt dom svalna 5 min på plåten och knacka sen försiktigt ut dom. Låt svalna helt och pudra sen över florsocker!
Tips! Suuuupergott att fylla kakorna med lemoncurd eller varför inte lägga ett tunt lager blåbärssylt eller annan sylt innan vaniljkrämen?! Såååå gött! Smörj, skaka runt med mjöl så släpper kakorna lätt sen.Tryck ut degen, fyll med vaniljkräm, täck med deg och tryck till hårt.Grädda!
Ohh tack så mycket Carro. Nu med bild o allt BORDE jag våga baka dem-:)
Trevlig helg
Yeey bra att du tar med glutenfritt! Men hur blev dem?? höll de verkligen ihop??
Hej,
Har gjort dessa vaniljhjärtan idag efter receotet ovan, men det gick ju inte att hantera degen den smulade bara sönder 🙁 vad har jag hjort för fel.
Tacksam för svar.