VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bondkakor

Vad kul att jag fick så många önskemål om bakverk från er! Jag har skrivit ner alltihop och började med bondkakor idag. En härlig smakrik klassisk kaka som jag tycker är lite underskattad men såååå god!  
 
IMG_0403.JPG 50-60st
 
200g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
7 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 dl hackade mandlar
 
1. Vispa smör, socker och sirap på hög effekt i några minuter så det blir krämigt.
 
2. Blanda bikarbonatet med mjölet och tillsätt i degen tillsammans med nötterna. Jobba snabbt ihop allt och sluta knåda precis när allt gått ihop. Jobbas degen för länge blir kakorna hårda och stumma. Jobbas degen kort tid blir kanorna spröda och fina! Forma degen till två korvar och plasta in. Lägg i kylen i en timme.
 
3. Skär rullarna i 1 cm tjocka skivor och placera kakorna på plåt med bakplåtspapper. (Jag gillar när dom är lite tjockare. Vill du ha dom tunnare så korta ner gräddningstiden några minuter) Grädda i 200 grader i ca 10 min tills dom är fint gyllenbruna. Låt svalna på plåten.
 
Tips! Jag frös in ena rullen till Milous kalas om två veckor. Bara att ta fram och tina på bänken, skiva i skivor och grädda! Snabbt och enkelt. Det går finfint att frysa färdiggräddade kakor också men jag gillar ändå att ha dom nygräddade :) IMG_0397.JPG Knåda snabbt och lätt så blir kakorna möra och fina! IMG_0399.JPG Superfin bild, hehe.. Plasta in och kyl en timme så sväller mjölet och degen sätter sig. IMG_0400.JPG Blekfisar innan gräddning. IMG_0401.JPG Klart! Svalna på plåten och förvara sen i lufttät burk eller frys in!

Kommentarer


 1. kina 9 september, 2014 on 14:46 Svara

  De är även goda om man utesluter mandeln. Bra om man inte tål det. Mina favoriter.

 2. Lina 9 september, 2014 on 15:46 Svara

  Var lite sen med kommentar på förra inlägget (för jag låg lite efter med läsningen. 😛 sowwy) så jag kopierar in min kommentar här ifall du skulle missa.

  Jag skulle älska fler recept som passar att göra i långpanna. Rutor av alla möjliga slag. (Dock ej kärleksmums för såna recept har jag flera stycken av. 😛 ) Tack för att du sprudlar av energi. Det smittar av sig! <3

  Bondkakor är en av mina personliga favoriter för övrigt. Mums!

 3. Erika 9 september, 2014 on 16:38 Svara

  Din blogg sprudlar av energi! Varit på några av dina pass på Sats och de var superbra! Tack för recept på bondkakor.

 4. Carro 9 september, 2014 on 23:16 Svara

  Häääärligt!!!

 5. Carro 9 september, 2014 on 23:17 Svara

  Bra tips! Det ska jag verkligen ta och fixa! Håll utkik!

  Tack!

 6. Carro 9 september, 2014 on 23:19 Svara

  Hahaha! Vad kul! Taaaaack!!! Kom fram nästa gång på SATS! Jag är sjukt dålig på namn men nyllen glömmer jag aldrig! Kom imorgon kl 19.30! Body Pump 91! Kraaaaam!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *