Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Jag fick ett mission av en tjej som mailade mig för ett tag sen. Hon skulle dra ihop en Babyshowerbrunch och önskade gluten och äggfria recept och tips. Så himla kul! Jag knåpade ihop det här receptet och jag måste fasen säga att det var bland dom godaste sconesen jag ätit, hehe! Kommer absolut göra dom igen! Dom blev fluffiga, lagom salta och fick en härlig skorpa och färg. Tjihoooo!
Ca 12 st
4 dl glutenfri mix
1 dl mandelmjöl
1/2 msk fiberhusk
1 dl vatten
1.5 tsk bakpulver
1 1/2 msk strösocker
1 tsk salt
50g kallt smör
1.5 dl grädde
1/2 dl vatten
1. Blanda fiberhusk med vattnet och låt svälla i 5 min till en grå gelé.
2. Blanda glutenfri mix, den uppblötta fiberhusken, mandelmjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke.
3. Nyp ihop mjölblandningen med det kalla smöret till en smulig deg. Blanda i grädden och vattnet och rör snabbt ihop till en jämn deg. Den blir riktigt kladdig men det ska den vara! Låt stå 5 min.
4. Klicka ut degen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 12-15 minuter i mitten av ugnen 250 grader tills sconesen fått en fin färg.
Hej Caroline!
Du är otroligt inspirerande och dina glada personlighet lyser alltid igenom din skrift!
Jag älskar oxå att baka, gärna utan socker, smör och mjöl, haha! Tokigt kanske. Men det är för att jag är känslig för gluten och mjölk, men väldigt mycket oxå för att det är hälsosamt! Vad slår ett bakverk som både är gott och ” nyttigt ”??
Det hade vart underbart att se mer recept utan färger, socker, vete etc… Naturen har sååå mycket att bjuda på!
Mums scones! Jag bytte bara ut glutenfria mjölet mot havremjöl, nästa gång ska jag nog dra ner på smöret eller öka bakpulver mängden de ”fluffade” inte till sig så värst. Men smaken var det inget fel på, just ja gjorde eget smör oxå! Al in, kan man säga 😀 Nu ska jag bara slappa resten av söndagen och umgås med la familia. Tack för bra och lättförståeliga recept!
Dessa var toppen och jag har nu en lycklig son han älskar dom han har inte hittat något bröd som han vill ha men dessa älskade han lycklig son = lycklig mamma
Hej!
Tror du mandelmjölet går att byta ut till annat mjöl? Är både gluten, ägg, nöt-&madelallergisk…..
Och om, vilket rekommenderar du? Tack!!! ❤️
Hej Caroline!
Du är otroligt inspirerande och dina glada personlighet lyser alltid igenom din skrift!
Jag älskar oxå att baka, gärna utan socker, smör och mjöl, haha! Tokigt kanske. Men det är för att jag är känslig för gluten och mjölk, men väldigt mycket oxå för att det är hälsosamt! Vad slår ett bakverk som både är gott och ” nyttigt ”??
Det hade vart underbart att se mer recept utan färger, socker, vete etc… Naturen har sååå mycket att bjuda på!
Tack för din inspiration!
Mums scones! Jag bytte bara ut glutenfria mjölet mot havremjöl, nästa gång ska jag nog dra ner på smöret eller öka bakpulver mängden de ”fluffade” inte till sig så värst. Men smaken var det inget fel på, just ja gjorde eget smör oxå! Al in, kan man säga 😀 Nu ska jag bara slappa resten av söndagen och umgås med la familia. Tack för bra och lättförståeliga recept!
Dessa var toppen och jag har nu en lycklig son han älskar dom han har inte hittat något bröd som han vill ha men dessa älskade han lycklig son = lycklig mamma