VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mission: Utrota bananflugor

Rötmånad. Japp! Jag skulle sätta fart med middagen idag och rotade i kylen efter ingredienser till en korvstroganoff. ALLT var typ mögligt! Så j-vla äckligt! Creme fraîchen, grekiska yoghurten, ajvaren, suck. Det är ju fasen kallt i kylen!

Förra veckan fick jag nog av alla förbannade små bananflugor som slött surrade omkring i köket för att leta efter nån mojsig banan att käka. På morgonen när jag spolar i slasken så surrar det upp 24 bebisflugor som kläckts där nere i rören. Dom gör tydligen så. Så jäääääävla fräscht. Jag som skurar och gnolar varje dag. Fast det klart..Milou går ju omkring och trycker bananer och andra frukter i varje springa hon ser. Mos mos.

Jag gjorde iordning min årliga lilla flugfångare, hehe. Här har ni receptet:

1 del vinäger

1 del sirap

några droppar diskmedel

Blanda i en burk o ställ nära fruktskålen och vips så har man en liten äckelskörd en dag senare!

Hohoho, jag har inte en enda fluga kvar i huset! YEAAAAAAH!!!

20140722-223013-81013700.jpg
Jaja, kanske inte riktigt ett sånt recept ni hade velat ha idag men ett måste för att få harmoni i köket när bakverken skapas!


Kommentarer


 1. Gülay 23 juli, 2014 on 09:15 Svara

  Hejsan
  Jag fick också fnatt av alla dessa bananflugor. Jag blandade ättika och några droppar diskmedel. Pang bomm var de fångade:)

 2. Viola 23 juli, 2014 on 22:43 Svara

  Varje kväll innan sängdags så kokar jag upp vatten och häller i diskhon. Tar kål på äggen och peppar peppar det har funkat!

 3. Caroline 24 juli, 2014 on 09:07 Svara

  Härligt! Funkar lika bra då ju! :)

 4. Caroline 24 juli, 2014 on 09:07 Svara

  Det har jag också börjat med! Då dör dom små äckliga äggen, bläääää. Vidrigt att dom lägger ägg där man lagar mat…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *