VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Brownie, underbara brownie

Jag är som ni vet tokig i choklad. Idag fick jag ett sånt där ryck som jag bara måste följa. Ett bakryck! Jag är skyldig en granne ett bakverk för hon passade vår hund Moss för några veckor sen och jag tänkte att hon skulle bli glad om hon fick sätta tänderna i en kladdig brownie med valnötter!

20140721-203320-74000975.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16 bitar
 
75g smör
100g mörk choklad
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl (byt ut mot rismjöl för att få den glutenfri)
1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
100g grovhackad mörk choklad
100g grovhackade valnötter
 
1. Smält ihop smör och choklad på svag värme i en kastrull. Tag sen av från värmen när allt smält.
 
2. Rör i äggen, vanilj, sockret, mjöl, bakpulver, salt, choklad och nötter. Klä en 20’20 cm bakform med  bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt.
 
3. Grädda i 180 grader i ca 25-30 min. Om du sticker ner en tandpetare i mitten på kakan så ska den vara något smuligt kladdig när du drar upp den, då blir den perfekt! Låt svalna i formen innan den skärs i bitar 🙂
 
Hoppas ni tycker om den!

20140721-203638-74198826.jpg

20140721-203650-74210379.jpg


Kommentarer


  1. Kristin // The Chocolate Box 21 juli, 2014 on 21:49 Svara

    Brownies är det bästa som finns! Hade gärna haft en här just nu, ser grymt gott ut 🙂

  2. Sofia 30 juli, 2014 on 07:31 Svara

    Är en nybliven bakfantast som just har upptäckt Hela Sverige Bakar (ständigt hopplöst efter alla andra…) och plöjer mej igenom första säsongen för fullt samtidigt som jag googlar på recept till höger och vänster och så hittade jag din blogg. Provade det här receptet, utan nötter för det hade jag inga hemma, och det blev helt gudomligt! Tack för fin blogg, bra recept och massor av inspiration! Ser fram emot att sent omsider följa dej i andra säsongen… 🙂

Lämna ett svar till Sofia Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *