VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sandwichglassar!

Jag har några favoriter i glassboxen och den här är absolut en av dom! Sandwichglass.Jag ville så gärna få fram ett recept som smakade så likt som möjligt och jag är nöjd! Det finns iallafall inte en enda glass kvar här hemma och jag kan inte skylla på barnen..

20140630-201032-72632355.jpg 10 st

 
Kexen:
200g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk salt
 
Glassen:
4 dl grädde
2 dl mjölk
1 vaniljstång
1 msk glukossirap
4 äggulor
1 dl socker
 
Kexen:
1. Vispa smör och socker fluffigt och vispa sen i ägg och vaniljsocker.
 
2. Blanda mjöl, kakao och salt och sikta ner i smeten. Blanda snabbt ihop till en smidig deg och plasta in. Kyl nån timme så degen sätter sig.
 
3. Kavla ut degen på mjölad bänk. Dela upp degen i 2 delar och kavla 1 dm breda remsor. Lite lättare att dela då. Skär ut rektangulära kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Gör små hål i varje kaka.
 
4. Grädda i 180 grader i 10-15 min beroende på ugn. Dom ska ju vara lite mjuka så ta hellre ut dom för tidigt än för sent så dom blir hårda! Svalna på plåten.
 
Glassen:
1. Sjud grädde, mjölk, urskrapad vaniljstång och glukossirap i några minuter. Låt svalna något och sila bort vaniljstången.
 
2. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa ihop med vaniljgrädden i kastrullen och sjud sakta under omrörning i ca 10-15 minuter tills det har tjocknat och blivit krämigt. Låt svalna helt i kylen med plastfilm direkt på ytan.
 
3. Kör massan i glassmaskin till en härlig konsistens. Täck en rektangulär form med plastfilm och bred ut glassen till ca 2 cm tjocklek. Frys.
 
Montera: Skär ut raktangulära bitar av glassen och lägg mellan två kex. Släng in i frysen nån halvtimme så dom sätter sig. Tag fram och gapa stort! Såååå gott! Gör dubbel sats och fyll frysen till sommarens varma dagar (eller regniga under mysfilten;)
 
P.s Orkar ni inte göra egen glass så skär skivor av färdig och tryck emellan!

20140630-203012-73812620.jpg

Degen är ganska lös för att kexen ska bli mjuka och härliga så kavla snabbt!

20140630-203134-73894202.jpg

Jag använde en grillpinne för att göra hål med.

20140630-203502-74102494.jpg

Så gott så gott!

Kommentarer


  1. Erica 30 juni, 2014 on 21:11 Svara

    Tack för receptet, måste testa detta för denna är min favvoglass!!
    Har en liten mat och bakblogg som du gärna får kika in på.
    http://www.ericasmeny.blogg.se , den har även en fb sida, ericasmeny. Instagram heter jag ericagh66 så du är välkommen att titta in, skulle bli glad för ett besök.
    Kram på dig//Erica

  2. Helen 1 juli, 2014 on 08:36 Svara

    Hej där.
    Idag blir det denna bakningen till dottern. Dock så kommer jag att göra om den då hon är glutenintolerant. Men tack ändå för grundreceptet.

    Ha en riktigt bra dag.

  3. Maria 1 juli, 2014 on 16:26 Svara

    Omfg. Det gör inget att de (mina alltså) inte ser riktigt kloka ut (ev för lös deg), degen, DEGEN!!! Blir nog inga kakor, kommer äta upp resten av dege direkt från bakbordet!

  4. ruki 1 juli, 2014 on 17:30 Svara

    kan man ha vanlig sirap? lr vad är det för skillnad på glukossirap? vill absolut testa det här
    tack för en super blogg.

  5. Sandra - mamma till Alessandro 1 juli, 2014 on 22:51 Svara

    Måste definitivt testas 🙂

  6. Maria husetfullt 3 juli, 2014 on 12:10 Svara

    Tack för receptet. Jag älskar glass så dit recept ska jag verkligen testa. Låter
    Och ser så gott ut. 🙂

  7. elle 5 juli, 2014 on 17:21 Svara

    Låter riktigt gott.

  8. Katrin 22 april, 2015 on 19:54 Svara

    Wow, vilket recept! Mina kex blev nog lite väl krispiga – kanske mjuknar de något efter frysen. Men smaken – tom bättre än GBs! Så grym du är! Inte sista gången jag gör dessa godingar. Tack!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *