Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
En tårtbotten för alla! Eller, njaa, inte om man inte tål ägg och nötter…. Den här rackarn blev såååå jädra saftig och härlig! Testa!
4.5 dl glutenfri mix
3 dl mandelmjöl
3.5 dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
3.5 dl havremjölk
100g mjölkfritt smör,
rumsvarmt
4 ägg
1. Vispa ihop alla torra ingredienser så alla klumpar försvinner.
2. Vispa i mjölk och smör på hög effekt så smöret går in i smeten ordentligt.
3. Knäck i äggen och vispa fullt ös i nån minut.
4. Klä botten på en 24 cm springform med bakplåtspapper, smörj hela med smör och häll i smeten. Grädda i ca 40-45 min tills en provsticka förblir torr när du stuckit ner den i mitten. Låt svalna några minuter i formen. Lossa sen kanterna och svalna uppochner under kökshandduk. Plasta in och släng i frysen!
Hej! Och grattis till vinsten 2013! Har du något fint tips på tårtbotten som är ägg och mjölkfri? Jag har lekt lite hemma men det mesta blir kompakt och tungt? Älskar att baka men det har blivit så krångligt sen vi fick vår lille allergiker i huset:(((
//Jessica
Ser fin och hög ut men jag skulle vilja ha en botten utan glutenfri mix och istället en ”vanlig”. Kan mångden mix ersättas med vanligt vetemjöl och i så fall hur mycket?
Hälsningar av bästa sort från Ingvar
Låter som en perfekt botten till jordgubbar. Tack!
Hej! Och grattis till vinsten 2013! Har du något fint tips på tårtbotten som är ägg och mjölkfri? Jag har lekt lite hemma men det mesta blir kompakt och tungt? Älskar att baka men det har blivit så krångligt sen vi fick vår lille allergiker i huset:(((
//Jessica
Om man inte tål mandel, vad kan jag ersätta mandelmjölet med?
Stämmer måtten? Fick baka den mycket längre och den blev väldigt kompakt.
Smaken är god, men funkar inte som tårtbotten.
Hur många grader i ugnen och vart i ugnen? Samma som för den med mjöl? 🙂
Ser fin och hög ut men jag skulle vilja ha en botten utan glutenfri mix och istället en ”vanlig”. Kan mångden mix ersättas med vanligt vetemjöl och i så fall hur mycket?
Hälsningar av bästa sort från Ingvar
Hej, vill gärna prova receptet men funderar på ugnstemperatur? Tacksam för snabbt svar 🙂 kalas imorgon!
Mvh Maria Lindberg