VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Gluten&mjölkfri tårtbotten

En tårtbotten för alla! Eller, njaa, inte om man inte tål ägg och nötter…. Den här rackarn blev såååå jädra saftig och härlig! Testa!
20140610-133829-49109149.jpg
 
4.5 dl glutenfri mix
3 dl mandelmjöl
3.5 dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
3.5 dl havremjölk
100g mjölkfritt smör,
rumsvarmt
4 ägg
 
1. Vispa ihop alla torra ingredienser så alla klumpar försvinner.
 
2. Vispa i mjölk och smör på hög effekt så smöret går in i smeten ordentligt.
 
3. Knäck i äggen och vispa fullt ös i nån minut.
 
4. Klä botten på en 24 cm springform med bakplåtspapper, smörj hela med smör och häll i smeten. Grädda i ca 40-45 min tills en provsticka förblir torr när du stuckit ner den i mitten. Låt svalna några minuter i formen. Lossa sen kanterna och svalna uppochner under kökshandduk. Plasta in och släng i frysen!

Kommentarer


  1. Annika Andersson 10 juni, 2014 on 17:20 Svara

    Låter som en perfekt botten till jordgubbar. Tack!

  2. Jessica 10 juni, 2014 on 19:54 Svara

    Hej! Och grattis till vinsten 2013! Har du något fint tips på tårtbotten som är ägg och mjölkfri? Jag har lekt lite hemma men det mesta blir kompakt och tungt? Älskar att baka men det har blivit så krångligt sen vi fick vår lille allergiker i huset:(((
    //Jessica

  3. Johanna 12 juni, 2014 on 10:08 Svara

    Om man inte tål mandel, vad kan jag ersätta mandelmjölet med?

  4. Annika Andersson 19 juni, 2014 on 15:51 Svara

    Stämmer måtten? Fick baka den mycket längre och den blev väldigt kompakt.
    Smaken är god, men funkar inte som tårtbotten.

  5. Annie 27 juni, 2014 on 08:59 Svara

    Hur många grader i ugnen och vart i ugnen? Samma som för den med mjöl? :)

  6. Ingvar 15 juli, 2014 on 10:03 Svara

    Ser fin och hög ut men jag skulle vilja ha en botten utan glutenfri mix och istället en ”vanlig”. Kan mångden mix ersättas med vanligt vetemjöl och i så fall hur mycket?
    Hälsningar av bästa sort från Ingvar

  7. Maria 2 december, 2014 on 16:43 Svara

    Hej, vill gärna prova receptet men funderar på ugnstemperatur? Tacksam för snabbt svar :-) kalas imorgon!

    Mvh Maria Lindberg

  8. Carro 28 juni, 2014 on 21:42 Svara

    Jag tycker det är svårt att få till en botten som är fluffig och lätt utan ägg faktiskt! Jag måste fortsätta att experimentera! Återkommer :)

  9. Carro 28 juni, 2014 on 21:44 Svara

    Är det just mandel du inte tål, eller är det nötter överlag? Annars kan du ju ta hasselnötsmjöl. Mixa vilka nötter du vill. Helt nötfri, ta endast glutenfri mix!

  10. Carro 28 juni, 2014 on 21:46 Svara

    Hmm, vad knasigt! Visst, den blev mer kompakt eftersom jag valde att använda mandelmjöl. Men längre gräddning? Varje ugn är unik och din kanske behöver skruvas upp några grader till?

  11. Carro 28 juni, 2014 on 21:46 Svara

    Sorry! Ja, samma som den med mjöl gäller :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *