VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Baguetter

Jag önskar att man kunde leva på nybakade baguetter med Bregott. Speciellt gott när dom är bakade av surdeg så dom blir så där lite sega med stora bubblor i! Kärlek. Kärlek på högsta nivå!
 
20140603-193836-70716640.jpg
4 baguetter
 
5 dl vatten
3 dl surdeg
10g blå jäst
1 msk honung
9 dl vetemjöl Special
3 dl durumvetemjöl
1.5 msk salt
 
1. Blanda alla ingredienser utom saltet och jobba i maskin i 15 minuter eller för hand 20 min minst. (Proteinrika mjöler knådas gärna längre) Känns degen gör stum så tillsätt lite mer vatten.
 
2. Tillsätt saltet och jobba 5 min till. Jäs övertäckt i 60 min.
 
3. Dela degen i 4 delar och tvinna snabbt ut till 4 baguetter. Jag gillar att använda en baguetteplåt så formen håller sig och så älskar jag dom små prickarna som blir på undersidan av bröden som blir av att plåten är perforerad med små hål. Mys mys. Täck med plastfilm och jäs i kylskåpet över natten eller iallafall 6-7 timmar.
 
4. Tag fram plåten på bänken och sätt ugnen på 250 grader eller 225 grader varmluft. Lägg in en plåt i botten på ugnen som värms upp. Släng in en iskall kopp vatten på den plåten precis när du ställer in baguetterna.
 
5. Grädda i ca 10-12 min tills baguetterna fått rejält med fin färg!
 
20140603-194101-70861899.jpg
Härligt elastisk deg, färdig att bli baguetter!
 
20140603-194155-70915668.jpg
Min plåt räcker bara till 3 baguetter så den fjärde får en egen plåt.
 
20140603-194300-70980494.jpg
När dom är klara så är dom bästa kandidater till det godaste vitlöksbrödet! Mosa smör med vitlök och salt, klicka ut på skurna bitar och sätt dem högst upp i ugnen på grill i några minuter, YEAAAAAAH!!!

Kommentarer


  1. Erica 4 juni, 2014 on 19:50 Svara

    Undrar när receptet på den fina midsommartårtan kommer. Jag menar den med passionsfruktscurd. Hoppas den är glutenfri 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *