VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TÄVLING!

20140526-150541-54341345.jpg
Vill du vinna ett ex av den superhärliga boken Baka av Underbara Clara? Då ska du svara på den här frågan:

Vilket är ditt favoritrecept att baka tillsammans med dina barn?

Skicka ditt svar till tavling@loppi.se senast den 8 juni. Skriv ”Baka” i ämnesraden.

Lycka till!


Kommentarer


 1. Sara 26 maj, 2014 on 15:30 Svara

  Hej!
  Jag tar studenten nu nästa månad och tänkte att eftersom du håller på med bakning så kanske du har något tips på hur jag ska göra för att få tårtan jag önskar :)
  Det är så att jag vill ha en tårta med bottnar, typ sockerkaka. Sen vill jag ha ett lager med typ chokladmoussé/kräm/klet och sen en botten och sen ett lager med jordgubbsmoussé/kräm/klet. Därefter grädde runt om. Dock vet jag inte vad jag ska använda mig av för att få till choklad-och jordgubbspartiet och undrar och du kanske har något förslag på vad du tror skulle bli gott? :)
  Tacksam för svar! Inspirerande blogg du är jätte duktig!

  Med vänlig hälsning
  Sara

 2. Carro 29 maj, 2014 on 23:17 Svara

  Hej Sara!
  Härligt att ta studenten, grattis!

  Jag skulle för det första ta ett sockerkaksrecept som tårtbotten, det blir kanon. Frys in den efter att den svalnat och skär sen i bottnar när den är halvt upptinad så smular den mindre.
  Chokladfyllning:
  4 dl grädde
  1 dl kakao
  1 dl socker
  Blanda ihop snabbt och ställ bunken i kylen 20 min. Vispa sen upp till fluff! Suuuuuuperenkel fyllning som inte blir för sliskig och söt!

  Jag gillar enkla tårtor med mycket smak så jag brukar vilja behålla bären så naturella som möjligt. Men mosa jordgubbarna och koka upp med en nypa socker. Mixa slätt och sila, svalna i kyl. Vänd ner purén i färdigvispad grädde, gott gott!

  Lycka till nu och lova att höra av dig om du undrar nåt!

  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *