Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Jag kan absolut köpa färdigt bröd, kakor och bullar men när det kommer till korv och hamburgerbröd, njaaaa, det tar fasen emot! Dom ligger där i sin luftiga påse vecka efter vecka och möglar aldrig. Känns sådär att ge det till barnen. Då idag snodde jag ihop egna korvbröd. Det är faktiskt så enkelt som det låter! Sno ihop degen länge bara, då den släpper bunkens kanter och känns genomarbetad. Det är bara jäsningen som tar tid!
ca 20 bröd
25g blå jäst
5 dl vatten
1 dl neutral olja
1 msk honung
3 dl grovt Dinkelvetemjöl
10 dl vetemjöl special
1 msk salt
1. Blanda alla ingredienser utom saltet och jobba smidig och elastisk i maskin 10 min eller för hand 15 min. Tillsätt saltet och jobba några minuter till. Jäs övertäckt i 2 timmar.
2. Baka ut ca 20 korvbröd a’ 50g st. Jäs igen på plåt med bakplåtspapper i 90 min.
Kommentera