VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Korvbröd

Jag kan absolut köpa färdigt bröd, kakor och bullar men när det kommer till korv och hamburgerbröd, njaaaa, det tar fasen emot! Dom ligger där i sin luftiga påse vecka efter vecka och möglar aldrig. Känns sådär att ge det till barnen. Då idag snodde jag ihop egna korvbröd. Det är faktiskt så enkelt som det låter! Sno ihop degen länge bara, då den släpper bunkens kanter och känns genomarbetad. Det är bara jäsningen som tar tid!
 
20140518-182338.jpg

ca 20 bröd

 
25g blå jäst
5 dl vatten
1 dl neutral olja
1 msk honung
3 dl grovt Dinkelvetemjöl
10 dl vetemjöl special
1 msk salt
 
1. Blanda alla ingredienser utom saltet och jobba smidig och elastisk i maskin 10 min eller för hand 15 min. Tillsätt saltet och jobba några minuter till. Jäs övertäckt i 2 timmar.
 
2. Baka ut ca 20 korvbröd a’ 50g st. Jäs igen på plåt med bakplåtspapper i 90 min.
 
3. Grädda i 225 grader i ca 7-8 min. Klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *