VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Knäckig äppelpaj

Idag ville jag försöka få till en lite knäckigare äppelpaj. Jag älskar klassisk smulpaj men jag såg framför mig en paj med gyllenbrunt segknäckigt täcke över ljumma äpplen och egengjord vaniljsås till. Det här blev resultatet! Sååååå nöjd blev jag!
20140517-202542.jpg

10 portioner

 
8 äpplen (typ Granny Smith)
200g smör
3 dl rörsocker
1 dl ljus sirap
1 dl grädde
5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk salt
1 tsk kardemummakärnor
 
1. Smält ihop smör, socker, sirap och grädde i en kastrull.
 
2. Tillsätt övriga ingredienser. (Mortla kardemumman) och rör ihop till en tjock smet.
 
3. Skala och klyfta alla äpplen och släng ner dom i en stor smord ugnsform. Bred över smeten och grädda i 30 min 200 grader. Låt stå 10 min innan servering. Gott med vaniljsås eller glass till!

20140517-202628.jpg Det var inte sista gången jag gjorde den här pajen! Nästa gång ska jag nog blanda hallon och rabarber!


Kommentarer


  1. Sofie 22 maj, 2014 on 14:53 Svara

    Hej! Undrar om du har något bra recept på en nutella cheesecake samt en nougat cheescake? Tänkte göra en till mors dag men hittar inget recept!

  2. Carro 5 juni, 2014 on 14:03 Svara

    Hej Sofie!

    Ååååh, fasen, såg ditt meddelande först nu! Mors dag har redan passerat, sorry…

    Du, ang din cheesecake fråga nu då. Är det en frozen cheesecake eller en som man gräddar i ugnen du menar?

    Jag blev sugen på att testa men vill hjälpa dig att spåna ut ett bra recept! Låter ju så sjukt gott!

    Hör av dig!
    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *