Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Grovt mjöl blandat med proteinrikt vetemjöl, aprikoser och surdeg. Det blir så gott! Låt dessutom dom små raringarna jäsa i kylen över natten så har du det godaste nybakta brödet till frukosten sen! Inspiration till receptet har jag fått från den härligaste brödboken Bröd från Brunkebergs Bageri av Heléne Johansson! Köp den och lär er massor om bröd och surdegar! 16 frallor
1. Blanda alla ingredienser utom salt och frukt i maskin 10 min eller för hand dubbelt så länge. Tillsätt salt och hackad frukt och arbeta degen i några minuter till. Jäs övertäckt i 60 min.
2. Forma degen till en lång korv och delades i 16 bitar. Doppa en av snittytorna i pumpafrön. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs övertäckt med plastfilm i kylen över natten.
3. Sätt ugnen på 250 grader eller 225 grader varmluft. Låt plåtarna stå på bänken medan ugnen blir varm.
4. Grädda frallorna i ca 10-14 min. Godaste frallorna ever!!!
Degen är färdigjobbad och har utvecklat härliga glutentrådar. Järning nu.Färdigjäst och redo att bakas ut.Dela degen i 16 bitar. Jag gillar när bröden får lite rustikt utseende och är lite olika i formen.Doppa i vilka frön du vill, jag älskar pumpafrön!Jästa över natten och redo att gräddas!
Jag uppskattar när du delar med dig av baktips som t.ex salt i ägget innan man penslar! 😉
Nu till en helt annan sak. Jag undrar när och var du kommer lägga upp vinnaren av goodiebagen?
Hälsningar Linnéa♡
Hej Carro!
Härligt med frukt i brödet!
Jag uppskattar när du delar med dig av baktips som t.ex salt i ägget innan man penslar! 😉
Nu till en helt annan sak. Jag undrar när och var du kommer lägga upp vinnaren av goodiebagen?
Hälsningar Linnéa♡
Tack! Hittade nämligen inte på Instagram…
Gillar värkligen alla små tävlingar, även om man inte vinner.
Kram Linnéa