VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Rågfrallor med frukt och pumpafrön

Grovt mjöl blandat med proteinrikt vetemjöl, aprikoser och surdeg. Det blir så gott! Låt dessutom dom små raringarna jäsa i kylen över natten så har du det godaste nybakta brödet till frukosten sen! Inspiration till receptet har jag fått från den härligaste brödboken Bröd från Brunkebergs Bageri av Heléne Johansson! Köp den och lär er massor om bröd och surdegar! 20140511-095600.jpg 16 frallor
 
4.5 dl vatten
2.5 dl surdeg av vete och råg
10g blå jäst
2 msk brödsirap
11 dl vetemjöl special
2 dl grovt rågmjöl
1 msk havssalt
100g torkad frukt
 
1. Blanda alla ingredienser utom salt och frukt i maskin 10 min eller för hand dubbelt så länge. Tillsätt salt och hackad frukt och arbeta degen i några minuter till. Jäs övertäckt i 60 min.
 
2. Forma degen till en lång korv och delades i 16 bitar. Doppa en av snittytorna i pumpafrön. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs övertäckt med plastfilm i kylen över natten.
 
3. Sätt ugnen på 250 grader eller 225 grader varmluft. Låt plåtarna stå på bänken medan ugnen blir varm.
 
4. Grädda frallorna i ca 10-14 min. Godaste frallorna ever!!!
 
20140510-221329.jpg Degen är färdigjobbad och har utvecklat härliga glutentrådar. Järning nu. 20140510-221438.jpg Färdigjäst och redo att bakas ut. 20140510-221849.jpg Dela degen i 16 bitar. Jag gillar när bröden får lite rustikt utseende och är lite olika i formen. 20140510-221929.jpg Doppa i vilka frön du vill, jag älskar pumpafrön! 20140510-222051.jpg Jästa över natten och redo att gräddas!

Kommentarer


  1. Linnéa 11 maj, 2014 on 22:05 Svara

    Hej Carro!
    Härligt med frukt i brödet!

    Jag uppskattar när du delar med dig av baktips som t.ex salt i ägget innan man penslar! 😉
    Nu till en helt annan sak. Jag undrar när och var du kommer lägga upp vinnaren av goodiebagen?
    Hälsningar Linnéa♡

  2. Linnéa 12 maj, 2014 on 07:47 Svara

    Tack! Hittade nämligen inte på Instagram…
    Gillar värkligen alla små tävlingar, även om man inte vinner.

    Kram Linnéa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *