VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Semifreddo med riven choklad&sås!

Mellomys på lördag? Jag ska iallafall kolla! Heja Sanna Nielsen! Så jäkla bra låt!

Här har ni en smarrig efterrätt att ta fram och mysa till! Superlätt att göra och gillas av alla 🙂 Förbered några timmar innan bara!

20140507-221403.jpg
6 portioner

Semifreddo:
1.5 dl strösocker
3 äggvitor
4 dl grädde
200g mörk choklad

Chokladsås:
2 dl mjölk
1.5 msk socker
2 msk kakao
1 äggula

1. Vispa socker och äggvitor till blanka toppar.

2. Vispa grädden toppig.

3. Riv chokladen.

4. Gegga ihop allt.

5. Lägg i en fin skål och frys 4-5 timmar!

6. Chokladsås:
Rör ihop alla ingredienser i en kastrull och sjud till önskad tjocklek.

Alltså, kan det bli lättare???
Ha en härlig helg!
br />
20140507-135356.jpg
Matängsmeten är färdigvispad när bunken kan hållas uppochner utan att röra sig!

20140507-135546.jpg
Jag älskar lätta och goda recept! Vem gör inte det förresten?

Hörrni! Var med och tävla om en härlig goodiebag! Lägg ut ditt allra härligaste tips på efterrätt till Mellomyset på Instagram med #alskaattbaka så väljer jag ut en vinnare på lördag kl 15!

Rota bland er receptsamling nu och va lite kreativa! Lycka till!


Kommentarer


  1. Malin - Tvillingmorsan 9 maj, 2014 on 12:01 Svara

    Ååh mums! 🙂
    Trevlig helg! Kram

  2. Alice 7 februari, 2015 on 17:33 Svara

    Förberett och klart inför årets mellostart! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *