Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Fibrer, bra fetter, mineraler och vitaminer. Jag tycker att bröd har fått oförtjänt dåligt rykte senaste tiden med alla förbannade dieter. Så, varsågoda, här har ni ett riktigt smakrikt och mustigt bröd!
2 bröd
30g blå jäst
1/2 dl neutral olja
4 dl havremjölk
1/2 dl mörk brödsirap
2 finrivna morötter
5 dl fint rågmjöl
6 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 dl hasselnötter
1. Blanda alla ingredienser förutom salt och nötter. Jobba i maskin i 10 min.
2. Tillsätt salt och nötter och jobba 4 min till. Jäs övertäckt i 90 min.
3. Dela degen i två delar och forma till limpor eller gör som jag, lägg dom i jäskorgar. Jäs övertäckt i 60 min.
4. Stjälp ut dom ur korgarna på en plåt och grädda i 200 grader, nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Färdigjästa och redo att gräddas!Stjälp upp bröden på plåten. Fina mönster va!
Låter som ett riktigt gott bröd 🙂 Jag sparar receptet direkt. Tack för all inspiration!