VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Morotsbröd med hasselnötter

Fibrer, bra fetter, mineraler och vitaminer. Jag tycker att bröd har fått oförtjänt dåligt rykte senaste tiden med alla förbannade dieter. Så, varsågoda, här har ni ett riktigt smakrikt och mustigt bröd!
 
20140507-173133.jpg 2 bröd
 
30g blå jäst
1/2 dl neutral olja
4 dl havremjölk
1/2 dl mörk brödsirap
2 finrivna morötter
5 dl fint rågmjöl
6 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 dl hasselnötter
 
1. Blanda alla ingredienser förutom salt och nötter. Jobba i maskin i 10 min.
 
2. Tillsätt salt och nötter och jobba 4 min till. Jäs övertäckt i 90 min.
 
3. Dela degen i två delar och forma till limpor eller gör som jag, lägg dom i jäskorgar. Jäs övertäckt i 60 min.
 
4. Stjälp ut dom ur korgarna på en plåt och grädda i 200 grader, nedre delen av ugnen i ca 30 min.
 
20140507-164226.jpg Färdigjästa och redo att gräddas! 20140507-164303.jpg Stjälp upp bröden på plåten. Fina mönster va!
 

Kommentarer


  1. Sandras Matkrypin 9 maj, 2014 on 15:03 Svara

    Låter som ett riktigt gott bröd :) Jag sparar receptet direkt. Tack för all inspiration!

  2. Carro 9 maj, 2014 on 22:58 Svara

    Det är jättegott! Hihihi!
    Två stora bröd…slut på två dagar..

    Rocka loss i köket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *