VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kaffebräck med rostade nötter och choklad

20140409-225601.jpg Som sagt, kaffe är inte min favorit i dryckesväg men att smaksätta bakverk och godis med kaffe är ljuvligt! Här kommer ett recept på mumsig kolabräck med smak av kaffe, choklad och rostade nötter. Påminner om Daim fast med kaffe i.. Kärlek.
 
2 dl rörsocker
200g osaltat smör
1/2 dl espresso
100g mörk choklad
En nypa flingsalt
1 dl mandlar och hasselnötter
 
1. Koka socker, smör och kaffe på medelvärme tills termometern visar 125 grader. Rör då och då så du håller koll på kastrullens botten, den bränns lätt i slutet.
 
2. När temperaturen nått 125 grader, låt kolan koka vidare men orörd, till 140 grader.
 
3. Rosta nötterna i 180 grader i ca 15 min. Gnugga skalet av hasselnötterna och hacka fint. Hacka även chokladen.
 
4. Häll kolan på ett bakplåtspapper 5. Strö över chokladen jämnt över den tunna kolan. När den smält nån minut, strö över nötterna. Låt svalna nån timme. Bryt i bitar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *