Men först ett bra recept på finfin bulldeg!
25g blå jäst
5 dl gammeldags mjölk
1 msk kardemummakärnor
1 ägg
2 dl strösocker
13-15 dl vetemjöl Special
150g rumsvarmt smör
1 tsk salt
Fyllning:
150g rumsvarmt smör
1.5 dl rörsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kanel
Pensling:
1 dl vatten
1 dl strösocker
pärlsocker, strösocker eller flagad mandel
1. Blanda alla ingredienser förutom saltet och arbeta ordentligt för hand 10 min eller i maskin 8 min.
Tillsätt saltet och jobba några minuter till.
Jäs övertäckt 90 min.
2. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
3. Baka ut till bullar eller längder eller 2 av denna lilla skapelse.
Jäs övertäckt i 90 min.
4. Grädda mitt i ugnen i 230 grader (200 varmluft) tills härligheterna är gyllenbruna och låter ihåliga om man knackar dom underifrån. Allt från 7-20 min beroende på typ av bulle.
5. Koka upp socker och vatten till sockerlagen och pensla bullarna med den, strö över garneringen, KLART!
Smörj en springform och kavla ut en rund bit deg, ca 1/2 cm tjock och lägg i botten av formen.
Bred på ett härligt lager fyllning!
Lägg på två lager runda degbitar till med fyllning emellan. (Locket ska ej ha fyllning på sig..)
Lossa kanten på springformen och skär 16 snitt nästan ända vägen in i mitten men spar en liten cirkel tom.
Ta tag i två snibbar i taget och vrid dom 2 varv ifrån varandra. Fortsätt hela vägen runt. Jäs och grädda!
Jag har tyvärr ingen bild på den färdiggräddade skapelsen då en 1-åring vid namn Milou kraschade min skapelse… Ibland ska man baka ensam…
Jag blev däremot så sugen på att testa igen så jag brassar nog loss en snabbis imorgon efter jobbet.
Ser ju döfin ut! Måste testas i helgen.
Men jag undrar varför du väljer blå jäst istället för den röda för söta degar?
Ser ju döfin ut! Måste testas i helgen.
Men jag undrar varför du väljer blå jäst istället för den röda för söta degar?
Först o främst vill jag tacka för den fina hälsningen i boken som jag fick idag!!!
Sen undrar jag varför du använder vetemjöl special, vad är skillnaden på det o vanligt vetemjöl?
//Jenny
Först o främst vill jag tacka för den fina hälsningen i boken som jag fick idag!!!
Sen undrar jag varför du använder vetemjöl special, vad är skillnaden på det o vanligt vetemjöl?
//Jenny
Ser mycket god ut! Blir den en eller två formarna av receptet (på 25g jäst)?
Ser mycket god ut! Blir den en eller två formarna av receptet (på 25g jäst)?
Hej!
Vilket otroligt bra recept! Den ska ja ge mig på o prova! 🙂
Känns som en enklare modell av bullar? 🙂
Tack för en bra blogg med en massa spännande recept! 🙂
Gillar din härliga personlighet! 🙂
Hej!
Vilket otroligt bra recept! Den ska ja ge mig på o prova! 🙂
Känns som en enklare modell av bullar? 🙂
Tack för en bra blogg med en massa spännande recept! 🙂
Gillar din härliga personlighet! 🙂
Ser jättespännande ut!
Pärlsocker på?
Ser fram emot att se färdig bild om du gör den igen 🙂
Ser jättespännande ut!
Pärlsocker på?
Ser fram emot att se färdig bild om du gör den igen 🙂
Ville bara säga att detta är den ABSOLUT BÄSTA vetedegen! Jag har testat massor med olika varianter! Senaste två gångerna har jag gjort denna, testat vanliga kanelbullar, ”skapelsen” ovan och en variant med mandelmassa i. Suveränt resultat hela vägen!
Ville bara säga att detta är den ABSOLUT BÄSTA vetedegen! Jag har testat massor med olika varianter! Senaste två gångerna har jag gjort denna, testat vanliga kanelbullar, ”skapelsen” ovan och en variant med mandelmassa i. Suveränt resultat hela vägen!