Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Passionsfrukt…slurp säger jag. Såååå gott! Jag har fått ett uppdrag att ta fram en midsommartårta som ska fotas imorgon. Jag tänker klassiskt med en touch av lite nytt. Jag vill iallafall ha en vit tårta med jordgubbar på midsommar. Lite heligt faktiskt och jag tror inte jag är ensam. Receptet på tårtan kommer att dröja tills midsommar närmar sig, men curden i kan jag sukta er med här och nu!
En burk
6 passionsfrukter
1 dl strösocker
50g smör
1 lime
1 msk maizena
2 äggulor
1 ägg
1. Dela frukterna och gröp ur allt fruktkött med kärnor ner i en kastrull. Tillsätt socker och smör och sjud några minuter. Sila allt genom att pressa kärnorna hårt med baksidan av en sked mot en sil en stund. Häll den silade curden tillbaks i kastrullen och värm på igen.
2. Pressa saften ut limen i ett glas och rör i maizenan så den blir klumpfri. Rör ner i curden.
3. Vispa ihop ägget med äggulorna lite snabbt och rör ner i curden. Fortsätt sjuda och rör hela tiden tills den har en tjock härlig konsistens. Låt svalna och bevara i en burk med tätt lock. Curden håller endast några få dagar eftersom den innehåller äggula. Använd som tårtfyllning, smaksätt en smörkräm eller byt ut mot hallonen i hallongrottor.
Hej! Är curden syrlig eller söt?
Tänkte använda den mellan en kladdkaka och en italiensk maräng.
Hej! Är curden syrlig eller söt?
Tänkte använda den mellan en kladdkaka och en italiensk maräng.
Jag tänkte göra något liknande till en bröllopstårta i sommar! Vet du om den går att frysa in?
Jag tänkte göra något liknande till en bröllopstårta i sommar! Vet du om den går att frysa in?
Håller den i två dagar? Tror du.
Håller den i två dagar? Tror du.