VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Havreflarn

Det här är en av mina favoritkakor! Jag har så starka minnen från när jag var liten och min pappas fru, Tessan, bakade dessa stora som tefat, sega i mitten, åååååh vad gött! Vi bara moffade i oss allihopa! Dessa härligheter passar utmärkt till att sticka i glassefterrätter, fylla med smörkräm, dekorera med vit eller mörk choklad, rulla till rolls, lägga över koppar direkt efter gräddning så dom blir som små skålar att fylla med nån härlig efterrätt. Möjligheterna är många, bara att brassa loss! 20140315-193917.jpg Ca 40 st 150g smör 2 dl strösocker 3 dl havregryn 1.5 dl vetemjöl 1/2 dl ljus sirap 1/2 dl grädde 1 tsk salt 20140315-155819.jpg 1. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna. Rör om så allt blandas ordentligt. 20140315-193747.jpg 2. Klicka ut tsk stora bollar på plåt med bskplåtspapper. Ca 6 per plåt. Dom rinner ut rejält! 20140315-194035.jpg 3. Grädda i 175 grader i ca 12 min tills dom är gyllenbruna i kanterna. 4. Dekorera hejvilt med smält choklad och nötter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *