VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Courtesan au Chocolate

Jag fick ett mail i morse med en rolig utmaning! Älskar sånt! Jag skulle baka ett bakverk och dekorera för att sen fota och lägga ut på Instagram. Varför? Jo, för att detta lilla härliga bakverk har en central roll i en film som kommer upp på bio snart! ”The Grand Budapest Hotel” av Wes Anderson. Så, baka, dekorera fritt, fota och lägg ut på Instagram med #alskaattbaka och var med i utlottningen utav två biljetter till filmen som har premiär den 21/3! Suuuuperroligt!!! 20140310-221531.jpg 16 st
 
Pata choux:
2.5 dl vatten
115g smör
En nypa salt
En nypa socker
2.5dl vetemjöl
4 ägg
 
Chokladkräm:
3.5 dl mjölk
75g mörk choklad
3 äggulor
1/2 dl strösocker
1 msk mjöl
1 tsk maizena
 
Kristyr:
6 dl florsocker
3/4 dl mjölk
Pastafärger
 
1. Blanda vatten, smör, salt och socker och koka upp.
 
2. Vispa ner mjölet och vispa några minuter tills degen blir en klump och släpper kastrullens kanter. Tag av från värmen och låt stå 3 min.
 
3. Vispa samman äggen lite lätt och rör sen ner i degklumpen. Rör gärna med en träslev tills massan ser jämn och fin ut.
 
20140310-221957.jpg 4. Spritsa ut 16 matskedsstora bollar, 16 teskedsstora och 16 hasselnötsstora på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 180 grader. Tag ut dom små bollarna efter 20 min, mellanbollarna efter 30 och de stora efter 40 min.
 
5. Stick en knivspets i alla bollar för att släppa ut ångan. Svalna.
 
20140310-222215.jpg 6. Chokladkräm: Värm mjölken till under kokpunkt. Smält chokladen i den heta mjölken. Vispa ihop resten av ingredienserna till en kräm och häll sedan halva mängden chokladmjölk däri. Tillsätt resten och häll sen allt tillbaks i kastrullen och sjud försiktigt under omrörning tills den tjocknas ordentligt. Låt svalna med plast på utan. 20140310-222558.jpg 7. Fyll de stora och mellanstora bollarna med chokladkräm.
 
20140310-222837.jpg 8. Gör kristyren. Blanda florsocker och mjölk till en seg konsistens. Dela upp kristyren i 4 skålar och färga i lavendel, rosa och bladgrön. Behåll en vit.
 
20140310-223024.jpg 9. Doppa de stora bollarna till hälften i rosa, de mellanstora i lavendel och de små i grön kristyr. Stapla på varann och låt torka.
 
20140310-223138.jpg 20140310-223201.jpg 10. Brassa loss med fantasin och fortsätt dekorera hejvilt! Ååååh, hoppas ni testar att baka nu! Den var riktigt god den lille rackaren!

Kommentarer


  1. Annika Andersson 11 mars, 2014 on 08:45 Svara

    Snyggt!!!

    Är det vilket bakverks som helst som går att dekorera man ska baka för att tävla eller är det just detta med egen dekoration?

  2. Andreas 15 mars, 2014 on 17:50 Svara

    Riktigt snygga färger 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *