VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vegetarisk paj

Den här pajen är en av mina favoriter! Botten gör jag som vanligt glutenfri med 100% rena havregryn och majsmjöl. Den är mycket godare än klassisk pajdeg, knaprig och guldgul.

20140302-102052.jpg Pajskal

2.5 dl
100% rena havregryn
2.5 dl majsmjöl
150g smält smör
1 dl kesella
 
Fyllning:
1 broccoli bukett
1 röd paprika
1/2 dl soltorkade tomater
150g fetaost
 
Äggsmeten:
1 dl grädde
2 dl mjölk
3 ägg
Salt och peppar
2 dl riven ost
 
1. Ugn 200 grader.
 
2.Gegga ihop allt till skalet och tryck ut i en härlig form. Förgrädda i ca 12 min tills botten ser lite gyllenbrun ut.
 
3. Koka broccolin i lättsaltat vatten några minuter så den mjuknar något. Hacka paprikan, broccolin och de soltorkade tomaterna i bitar och fördela jämnt i pajskalet. Smula över fetaosten.
 
4. Rör ihop allt till äggsmeten och häll över fyllningen. Strö över osten och grädda ca 30-40 min i nedre delen av ugnen.
 
5. Servera med en härlig sallad till! P.s Pajen är ännu godare dagen efter när den har satt sig lite till! Om det blir deg över när du fyllt pajskalet så kanske det räcker till en liten portionspaj eller så fryser du in den platt i en påse och tar fram till ett annat pajbak!

Kommentarer


  1. Joss 3 mars, 2014 on 06:50 Svara

    Ååå den ska jag göra många av och frysa in. Perfekt när man inte orkar laga mat;-)

  2. Joss 3 mars, 2014 on 06:50 Svara

    Ååå den ska jag göra många av och frysa in. Perfekt när man inte orkar laga mat;-)

  3. Caroline 5 mars, 2014 on 12:53 Svara

    Jamen visst! jag gör alltid dubbelt recept och smäller ihop två pajer, en för infrysning i portionsbitar! =)

Lämna ett svar till Caroline Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *