Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Det är äntligen dax att anordna min årliga SemmelBombastic! Så här ser planeringen ut..51 pers kommer, varav 23 är barn så det blir livat i holken, underbart!!!
Nu ska jag ner i köket och förbereda lite innan jobbet. Jag har inte tid att massera idag, jag måste ju BAAAAKAAA!!!
Jaaaa! Det är en helig tradition numera, superkul!
Jag bara brassar liss med alla degar men jag skulle tippa på att jag gör ca 20 stora semlor, 50 små, 60 choklad och 60 wienersemlor. Jag gör dom på ca 20g deg/bulle så dom blir små så man kan ta fler och testa olika smakkombinationer. Mycket bakning blir det, uuuuunderbart!
Men…vi måste ställa in imorgon för Melwin har feber…suck..läromästare söndag istället
Jaaaa! Det är en helig tradition numera, superkul!
Jag bara brassar liss med alla degar men jag skulle tippa på att jag gör ca 20 stora semlor, 50 små, 60 choklad och 60 wienersemlor. Jag gör dom på ca 20g deg/bulle så dom blir små så man kan ta fler och testa olika smakkombinationer. Mycket bakning blir det, uuuuunderbart!
Men…vi måste ställa in imorgon för Melwin har feber…suck..läromästare söndag istället
Jaaaa! Det är en helig tradition numera, superkul!
Jag bara brassar liss med alla degar men jag skulle tippa på att jag gör ca 20 stora semlor, 50 små, 60 choklad och 60 wienersemlor. Jag gör dom på ca 20g deg/bulle så dom blir små så man kan ta fler och testa olika smakkombinationer. Mycket bakning blir det, uuuuunderbart!
Men…vi måste ställa in imorgon för Melwin har feber…suck..läromästare söndag istället
Jaaaa! Det är en helig tradition numera, superkul!
Jag bara brassar liss med alla degar men jag skulle tippa på att jag gör ca 20 stora semlor, 50 små, 60 choklad och 60 wienersemlor. Jag gör dom på ca 20g deg/bulle så dom blir små så man kan ta fler och testa olika smakkombinationer. Mycket bakning blir det, uuuuunderbart!
Men…vi måste ställa in imorgon för Melwin har feber…suck..läromästare söndag istället
Ett tips till nästa år, saffranssemlor med hallongrädde. Så himla gott!! Bara köra i saffran i degen (valfritt med kardemumma men jag har i det också), blanda grädden med avrunna, frysta hallon och eventuellt lite socker och så mandelmassa. Kanske inte helt självklar kombo, men det gifter sig perfekt!
Dt låter som en jättekul tradition :). Hur många semlor gör du till 51 personer?
Lycka till!
Dt låter som en jättekul tradition :). Hur många semlor gör du till 51 personer?
Lycka till!
Jaaaa! Det är en helig tradition numera, superkul!
Jag bara brassar liss med alla degar men jag skulle tippa på att jag gör ca 20 stora semlor, 50 små, 60 choklad och 60 wienersemlor. Jag gör dom på ca 20g deg/bulle så dom blir små så man kan ta fler och testa olika smakkombinationer. Mycket bakning blir det, uuuuunderbart!
Men…vi måste ställa in imorgon för Melwin har feber…suck..läromästare söndag istället
Jaaaa! Det är en helig tradition numera, superkul!
Jag bara brassar liss med alla degar men jag skulle tippa på att jag gör ca 20 stora semlor, 50 små, 60 choklad och 60 wienersemlor. Jag gör dom på ca 20g deg/bulle så dom blir små så man kan ta fler och testa olika smakkombinationer. Mycket bakning blir det, uuuuunderbart!
Men…vi måste ställa in imorgon för Melwin har feber…suck..läromästare söndag istället
Jaaaa! Det är en helig tradition numera, superkul!
Jag bara brassar liss med alla degar men jag skulle tippa på att jag gör ca 20 stora semlor, 50 små, 60 choklad och 60 wienersemlor. Jag gör dom på ca 20g deg/bulle så dom blir små så man kan ta fler och testa olika smakkombinationer. Mycket bakning blir det, uuuuunderbart!
Men…vi måste ställa in imorgon för Melwin har feber…suck..läromästare söndag istället
Jaaaa! Det är en helig tradition numera, superkul!
Jag bara brassar liss med alla degar men jag skulle tippa på att jag gör ca 20 stora semlor, 50 små, 60 choklad och 60 wienersemlor. Jag gör dom på ca 20g deg/bulle så dom blir små så man kan ta fler och testa olika smakkombinationer. Mycket bakning blir det, uuuuunderbart!
Men…vi måste ställa in imorgon för Melwin har feber…suck..läromästare söndag istället
”läromästare”??? Kör nästa ska det stå..
”läromästare”??? Kör nästa ska det stå..
Ett tips till nästa år, saffranssemlor med hallongrädde. Så himla gott!! Bara köra i saffran i degen (valfritt med kardemumma men jag har i det också), blanda grädden med avrunna, frysta hallon och eventuellt lite socker och så mandelmassa. Kanske inte helt självklar kombo, men det gifter sig perfekt!