VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pannacotta med smak av vanilj, choklad och päron

6 portioner
Vaniljpannacotta:
4 dl grädde
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
2 st gelatinblad
Päronpannacotta:
1 sött päron
1 msk strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
3 msk vatten
1 tsk päronessens
En liten klutt grön pastafärg
3 dl grädde
1/2 dl strösocker
2 st gelatinblad
Chokladpannacotta:
3 grädde
1/2 dl strösocker
75g mjölkchoklad
2 gelatinblad
Chokladganache:
100g 70% choklad
1/2 dl grädde
Garnering:
pistagenötter
100g mörk choklad
chokladtransfer
1. Vaniljpannacottan:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min så dom mjuknar.
2. Koka upp grädde, socker och vaniljpulver i 30 sek, tag av från värmen och lägg sedan i gelatinbladen. Blanda.
3. Ställ 6 glas som på bilden i strösocker så alla glasen tiltar. 
4. Fyll en liten bit upp på varje glas. Ställ i kylen 3 timmar att stelna.
5. Gör päronmoset. Tärna päronet fint och blanda ihop med socker, vatten och vaniljpulver. Puttra ca 10 min tills päronen är helt mjuka. Smaksätt med päronessansen. Mixa slätt med stavmixer.
6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Koka upp grädden, sockret och päronmoset i 30 sek och sila sen för att få bort päronresterna. Färga med grön pastafärg, tag en liten färgklutt på en tandpetare och rör ner i pannacottan. I med gelatinbladen och blanda.

7. Vrid alla glasen ett halvt varv i sockret och fyll på med päronpannacottan, kyl i 3 timmar.
8. Chokladpannacottan:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.
Koka upp grädde, strösocker och häll över chokladen som du hackat fint så allt smälter. Ställ glasen plant på en bricka och häll på chokladpannacottan. Stelna i 3 timmar.
9. Chokladdekoration:
Smält den mörka chokladen i vattenbad och bred ut på transferpappret. Lägg i kylen för att stelna och tag sen fram och dra av pappret. Skär i trekanter.
10. Chokladganache:
Smält chokladen i vattenbad och rör ner grädden och rör så det blir en krämig chokladsmet. 
11. Dekorera: Häll ganachen på toppen av varje pannacotta. Hacka pistagenötterna och strö över på toppen och avsluta med att sticka ner chokladdekorationen i varje glas. Servera!

Kommentarer


  1. Ida 4 januari, 2014 on 08:20 Svara

    Va gött de låter. Och dom blev jättefina 🙂

  2. Ida 4 januari, 2014 on 08:20 Svara

    Va gött de låter. Och dom blev jättefina 🙂

  3. Emelie 23 januari, 2014 on 19:43 Svara

    Åh precis det tipset du gav till mig!! Jag har precis beställt hem 12 små former fina former i någon form av keramik för jag har gett mig tusan på att jag ska bli proffs på créme brulé och chokladfondant (även om jag aldrig smakat på någon av dem)! Har du några bra recept på dessa desserter som du kan tipsa om? Massa kramar!

    • Caroline Ahlqvist 27 januari, 2014 on 15:39 Svara

      Hej Emelie! Alltså, creme brule tillhör inte min favorit direkt så där har jag inget bra recept tyvärr. Fondant så kör jag oftast på mitt standard kladdkakerecept och gräddar några få minuter i små formar. Jag tar alltid en nypa salt i smeten, då förhöjs chokladsmaken! ? Lycka till!

  4. Emelie 23 januari, 2014 on 19:43 Svara

    Åh precis det tipset du gav till mig!! Jag har precis beställt hem 12 små former fina former i någon form av keramik för jag har gett mig tusan på att jag ska bli proffs på créme brulé och chokladfondant (även om jag aldrig smakat på någon av dem)! Har du några bra recept på dessa desserter som du kan tipsa om? Massa kramar!

    • Caroline Ahlqvist 27 januari, 2014 on 15:39 Svara

      Hej Emelie! Alltså, creme brule tillhör inte min favorit direkt så där har jag inget bra recept tyvärr. Fondant så kör jag oftast på mitt standard kladdkakerecept och gräddar några få minuter i små formar. Jag tar alltid en nypa salt i smeten, då förhöjs chokladsmaken! ? Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *