Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min så dom mjuknar.
2. Koka upp grädde, socker och vaniljpulver i 30 sek, tag av från värmen och lägg sedan i gelatinbladen. Blanda.
3. Ställ 6 glas som på bilden i strösocker så alla glasen tiltar.
4. Fyll en liten bit upp på varje glas. Ställ i kylen 3 timmar att stelna.
5. Gör päronmoset. Tärna päronet fint och blanda ihop med socker, vatten och vaniljpulver. Puttra ca 10 min tills päronen är helt mjuka. Smaksätt med päronessansen. Mixa slätt med stavmixer.
6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Koka upp grädden, sockret och päronmoset i 30 sek och sila sen för att få bort päronresterna. Färga med grön pastafärg, tag en liten färgklutt på en tandpetare och rör ner i pannacottan. I med gelatinbladen och blanda.
7. Vrid alla glasen ett halvt varv i sockret och fyll på med päronpannacottan, kyl i 3 timmar.
8. Chokladpannacottan:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.
Koka upp grädde, strösocker och häll över chokladen som du hackat fint så allt smälter. Ställ glasen plant på en bricka och häll på chokladpannacottan. Stelna i 3 timmar.
9. Chokladdekoration:
Smält den mörka chokladen i vattenbad och bred ut på transferpappret. Lägg i kylen för att stelna och tag sen fram och dra av pappret. Skär i trekanter.
10. Chokladganache:
Smält chokladen i vattenbad och rör ner grädden och rör så det blir en krämig chokladsmet.
11. Dekorera: Häll ganachen på toppen av varje pannacotta. Hacka pistagenötterna och strö över på toppen och avsluta med att sticka ner chokladdekorationen i varje glas. Servera!
Åh precis det tipset du gav till mig!! Jag har precis beställt hem 12 små former fina former i någon form av keramik för jag har gett mig tusan på att jag ska bli proffs på créme brulé och chokladfondant (även om jag aldrig smakat på någon av dem)! Har du några bra recept på dessa desserter som du kan tipsa om? Massa kramar!
Hej Emelie! Alltså, creme brule tillhör inte min favorit direkt så där har jag inget bra recept tyvärr. Fondant så kör jag oftast på mitt standard kladdkakerecept och gräddar några få minuter i små formar. Jag tar alltid en nypa salt i smeten, då förhöjs chokladsmaken! ? Lycka till!
Åh precis det tipset du gav till mig!! Jag har precis beställt hem 12 små former fina former i någon form av keramik för jag har gett mig tusan på att jag ska bli proffs på créme brulé och chokladfondant (även om jag aldrig smakat på någon av dem)! Har du några bra recept på dessa desserter som du kan tipsa om? Massa kramar!
Hej Emelie! Alltså, creme brule tillhör inte min favorit direkt så där har jag inget bra recept tyvärr. Fondant så kör jag oftast på mitt standard kladdkakerecept och gräddar några få minuter i små formar. Jag tar alltid en nypa salt i smeten, då förhöjs chokladsmaken! ? Lycka till!
Va gött de låter. Och dom blev jättefina 🙂
Va gött de låter. Och dom blev jättefina 🙂
Åh precis det tipset du gav till mig!! Jag har precis beställt hem 12 små former fina former i någon form av keramik för jag har gett mig tusan på att jag ska bli proffs på créme brulé och chokladfondant (även om jag aldrig smakat på någon av dem)! Har du några bra recept på dessa desserter som du kan tipsa om? Massa kramar!
Hej Emelie! Alltså, creme brule tillhör inte min favorit direkt så där har jag inget bra recept tyvärr. Fondant så kör jag oftast på mitt standard kladdkakerecept och gräddar några få minuter i små formar. Jag tar alltid en nypa salt i smeten, då förhöjs chokladsmaken! ? Lycka till!
Åh precis det tipset du gav till mig!! Jag har precis beställt hem 12 små former fina former i någon form av keramik för jag har gett mig tusan på att jag ska bli proffs på créme brulé och chokladfondant (även om jag aldrig smakat på någon av dem)! Har du några bra recept på dessa desserter som du kan tipsa om? Massa kramar!
Hej Emelie! Alltså, creme brule tillhör inte min favorit direkt så där har jag inget bra recept tyvärr. Fondant så kör jag oftast på mitt standard kladdkakerecept och gräddar några få minuter i små formar. Jag tar alltid en nypa salt i smeten, då förhöjs chokladsmaken! ? Lycka till!