VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Oreo cookies

Ca 100 småkakor
 
225g smör
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200g mörk choklad
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl kakao
1 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
 
Fyllning:
120 g smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk mjölk
1 krm salt
 
1. Smält smör och choklad var för sig och låt svalna något. 
2. Blanda smör och socker och tillsätt vaniljsockret.
3. Rör i den smälta chokladen och rör till en jämn smet. Tillsätt ägget och rör om igen.
4. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i chokladen. Degen ska precis släppa bunkens kanter. 
5. Knåda degen så den går ihop och plasta sen in och kyl nån timme.
 
6. Ugn 175 grader.
7. Knåda degen för att få den smidig igen och kavla ut den till ca 3 mm tjocklek mellan två bakplåtspapper.
8. Stansa ut runda kakor i valfri size och lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 12 min.
 
9. Låt kakorna svalna helt på plåten.
 
10. Gör fyllningen.
Rör smöret mjukt och sikta i florsockret och vaniljsockret. Vispa i mjölken och sist saltet. Lägg en klick fyllning på hälften av kakorna och sätt 
ihop två och två!
Gottgottigottgott!!’
 
 

Kommentarer


  1. Jenny 26 februari, 2014 on 09:35 Svara

    Hej!
    Går det att frysa dessa med fyllning??

    • Caroline Ahlqvist 26 februari, 2014 on 10:08 Svara

      Jajemensan! Bara att slänga in i frysen! Bäst är dock att frysa in degrullen för att ta fram, skära i skivor och grädda.

  2. Jenny 26 februari, 2014 on 09:35 Svara

    Hej!
    Går det att frysa dessa med fyllning??

    • Caroline Ahlqvist 26 februari, 2014 on 10:08 Svara

      Jajemensan! Bara att slänga in i frysen! Bäst är dock att frysa in degrullen för att ta fram, skära i skivor och grädda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *