VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Miniblåbärspajer

Ca 15 st

Botten:
0,5 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker 
2 dl vetemjöl 
0,5 dl maizena 
100 g varmt smör 
1 msk sirap 
Fyllning:
2 dl blåbärssylt 
1 dl vispad grädde 
1 krm vaniljpulver 
10 st blåbär 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda florsocker, vaniljsocker, maizena och vetemjöl. Hacka i smöret. Tillsätt sirapen och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Fyll små smorda stjärnmetallformar, smorda med smör och pudrade med mjöl och grädda i 8 minuter.
Knacka försiktigt ur alla små bottnar från formarna.
2. Smält den vita chokladen i vattenbad och pensla alla pajformarna inuti. Fyll med en tsk blåbärssylt. Vispa grädden hårt med vaniljpulvret och spritsa ut en rund boll i kanten på varje paj.
Garnera med ett blåbär mitt i gräddbollen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *