VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Del 9 Semifinal

Shit pommes frites, semi final! 
Idag har vi två timmar på oss att baka vaaaaaad vi vill! Det ska ha en teknisk svårighetsgrad som gör oss förtjänta av en finalplats. 
Jag hade en plan…en plan 
som gick i stöpet. 
Jag tänkte baka wienerbröd. Men efter sötebröds avsnittet där den tekniska utmaningen var just wienerbröd så blev mitt semifinal recept diskat. Jag fick ju liksom inte ”öva” på semifinalbaket. 
Johan och Birgitta bestämmer vilka tekniska utmaningar som skall bakas och produktionen har ingen koll på vad dom planerar. 
Lite snopet men förståeligt. Jag fick ett dygn på mig att komma på en ny ide och två timmar i ett provkök att ta fram ett nytt recept. Kändes lite orättvist men det var bara att gilla läget.
Jag fnulade och fnulade så hjärnan kokade och bestämde mig gör att göra biskvier. Jag älskar biskvier!
Men jag måste ju få upp svårighetsgraden lite så jag bestämde mig för 3 olika sorters smaker, jordgubb med kardemummabotten, choklad med rostade nötter och passionsfrukt. Det fick bära eller brista. Problemet var tiden. Skulle jag hinna baka alla sorter på 2 timmar och dutta till alla små krusiduller som jag såg framför mig?
Jaja, jag hann nästan, hehe, fick inte ihop 10 av varje sort men juryn älskade dom och Birgitta tyckte det var ”fräckt så in i bomben” 
Älskar hennes uttryck!
Teknisk utmaning: St Honore.
???????????????
Jag hade aldrig hört talas om nån sån…det gällde nog oss allihopa. 
En teknisk utmaning som innehöll nåde blixtsmördeg, sjuden kräm, petit chouxer och karamell. Snyggt tänkt av Johan och Birgitta.
Min S:t Honore blev riktigt bra men jag garvade gott åt min lilla text i choklad som blev knas i sista sekund. Jag skrev ”Hela Sverige Bakar” ståendes i choklad. Det såg jättefint ut men efter 10 min på bänken slokade texten som törstiga hundar i öknen och la sig ner platt…det stod då Bakar Sverige Hela…pinsamt…
Jag och Fredrik hamnade i topp iallafall och finalplatsen var säkrad! Sååååååå sjuuuuuuukt hääääääärligt!!!
TJIHOOOOOOOOOOOO!!!!!!
FIIIIIIIINAAAAAAAAL!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *