VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Biskvier choklad jordgubb passionsfrukt

Alla vet vad en biskvi är, men kanske inte smakat några med passion och jordgubb? Här är mina tre favorit varianter av biskvier. Jag gör dom mycket mindre så man kan äta fler. 
 
Ugn: 175 grader
Antal: 30 st
Tid: 2.5 timmar
 
Botten:
150g mandel
2 dl strösocker
2 st äggvitor
1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
 
Smörkräm:
300 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 äggula
 
Smaksättning:
50g mörk choklad
1 krm salt
10 jordgubbar
1 tsk maizena
1 msk socker
6 passionsfrukter
 
Dekoration:
300g vit choklad
200g mörk choklad
50g hasselnötter.
10 skivor jordgubbar med blast
Gul färgpasta
 
1. Ugn 175 grader.
 
2. Rosta mandeln och mixa fint.
 
3. Blanda med sockret.
 
4. Vispa ihop äggvitorna lätt och tillsätt lite i taget i mandelblandningen.
 
5. Rör till slät, ganska fast konsistens som bildar toppar. Smaksätt 1/3 av smeten med 1 tsk finstött kardemumma. 
 
6.  Spritsa ut 30 rundlar på plåt med bakplåtspapper, stora som en enkrona. 20 st mandel, 10 st med kardemumma smak.
 
7.  Grädda i ca 10 min till gyllenbrun färg. Dom ska fortfarande vara lite sega i mitten. Dra av pappret från bottnarna. Fukta ev baksidan på pappret med vatten så lossnar dom lättare. Svalna.
 
8. Gör smörkrämen. Rör smöret pösigt. Tillsätt äggulan och sikta i florsockret. Rör till en jämn massa.
 
9. Smaksätt. 
Choklad: smält 50g mörk choklad i vattenbad. Låt svalna något. Tillsätt choklad och salti 1/3 av smörkrämen, rör smidigt. Fyll 10 av bottnarna. Tag ca 1 rågad tesked av smörkrämen och bred på bottens undersida så att det blir en liten topp.  Jämna till krämen och ställ alla fyllda bottnar kallt.  
 
Jordgubb: 
Skär alla tio jordgubbar i skivor på höjden. Spar mittenskivan med blasten kvar och lägg dom åt sidan. Dom  ska dekorera biskiverna sen. Koka  upp resterna av jordgubbarna och mixa slätt, red med maizena och svalna. Rör sen i 1/3 av smörkrämen. Fyll kardemummabottnarna. Ställ kallt.
 
Passionsfrukt: 
Skrapa ut fruktköttet ur alla passionsfrukterna. Koka upp en snabbis och sila bort fröna. Låt svalna något och rör sen ner i 1/3 av smörkrämen. Klä bottnarna. Ställ kallt.
 
13. Dekorera.
Jordgubbs biskvierna.
Smält den vita chokladen i vattenbad. 
Rosta hasselnötterna i ugnen ca 20 min. Gnugga dom hårt i en handduk så skalen lossnar. Hacka fint. Doppa biskvierna i mörk choklad, klä kanterna med dom rostade hasselnötterna. Ställ kallt för att stelna.
 
Passionsfrukts biskvierna:
Doppa dom i vit choklad så fyllningen täcks. Tag en tandpetare med gul pastafärg och färga några matskedar av den vita chokladen. Spritsa tunna streck av den gula chokladen på biskvierna. Ställ kallt att stelna.
 
Tips!
Biskvier går utmärkt att frysa så då kan man förbereda dom långt i förväg. 

Kommentarer


  1. Annika Andersson 8 november, 2013 on 18:40 Svara

    Idag har jag bakat jordgubbs och chokladbiskvierna.

    SÅ goda!!! Jag är inte så duktig på det där med att garnera och hade inte färska jordgubbar så de blev vita släta och de med nötterna strödde jag bara över.

    Älskar kardemumman i bottnarna!

    Tack för recepten och inspirationen.

    Mvh
    Annika

  2. Annika Andersson 8 november, 2013 on 18:40 Svara

    Idag har jag bakat jordgubbs och chokladbiskvierna.

    SÅ goda!!! Jag är inte så duktig på det där med att garnera och hade inte färska jordgubbar så de blev vita släta och de med nötterna strödde jag bara över.

    Älskar kardemumman i bottnarna!

    Tack för recepten och inspirationen.

    Mvh
    Annika

  3. Lisa - Kreativ bakning ♥ 13 november, 2013 on 15:15 Svara

    Åh gud vad gott det ser ut!!

  4. Lisa - Kreativ bakning ♥ 13 november, 2013 on 15:15 Svara

    Åh gud vad gott det ser ut!!

Lämna ett svar till Annika Andersson Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *