VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Creme Caramel med flarn

(Recept: Johan Sörberg)
 
Antal portioner: 6
 
Karamell:
160 g strösocker 
50 g vatten 
 
Creme Caramel:
600 g mjölk 
1 st vaniljstång 
3 st ägg 
2 st äggulor 
70 g strösocker 
 
Mandelflarn:
100 g smör 
100 g vetemjöl 
100 g socker 
100 g hyvlad mandel 
 
1. Karamell
Smält ingredienserna till ljus karamell. Värm serveringsformarna en liten stund i ugnen. Häll i karamellen och snurra på formen så att det blir karamell på sidorna också. Låt svalna och smörj kanten som inte är täckt med karamell med smör
 
2. Creme Caramel
Koka upp mjölken med den delade vaniljstången, tag bort från värmen och låt stå 10-15 minuter. Blanda övriga ingredienser.
Ta upp vaniljstången och skrapa ur den, häll i äggblandningen. Häll smeten i de rumstempererade formarna. Ställ in i ugn 175 grader ca 20 minuter, tills smeten har stelnat men inte blivit grynig.
Låt svalna, gärna i kylskåp. Stjälp upp på fat.
 
3. Mandelflarn:
Blanda allt och gör en rulle med plastfilm runt om och lägg i kyl. Skär i skivor och lägg på plåt och grädda i 190 grader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *