VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vaniljccupcakes med Dulce de leche och hasselnötter

Sött så in i bomben…slurp. =)
 
100g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
2 ägg
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
 
Fyllning:
1 dl Dulce de Leche
(Finns att köpa färdig eller koka kondenseras mjölk i 2 timmar)
 
Frosting:
25 g rumsvarmt smör
200g Philadelphiaost
1.5 dl florsocker
1 dl grädde
1 dl Dulce de Leche
 
Garnering:
Rostade hasselnötter
 
1. Vispa smör och socker smidigt.
 
2. Tillsätt äggen och rör om.
 
3. Blanda alla torra ingredienser och sikta i smeten. Vänd om med stora tag.
 
4. Tillsätt mjölken och vänd om igen så smeten blir jämn och fin.
 
5. Fördela smeten i 10 formar. Fyll dom till hälften och grädda mitt i ugnen ca 25-30 min. Testa med en provsticka i mitten, den ska vara torr. Låt svalna.
 
6. Gör frostingen. Rör smöret mjukt och smidigt och tillsätt philadelphiaosten. Sikta i florsockret och rör smidigt. Häll i grädden, lite i taget och fortsätt vispa till spritsbar konsistens. Fyll en sprits och varva med Dulce de leche.
 
7. Rosta några hasselnötter i ugnen ca 10 min. Gnugga nötterna hårt i en handduk så skalen lossnar. Hacka grovt.
 
8. Gröp ur ett hål i mitten på varje muffins och fyll med Dulce de leche. Spritsa på frostingen och strö de hackade nötterna på toppen.
Klart!
 
P.s Om det känns för sött så mosa några hallon och tryck ner istället för kolasåsen)
 
 
 
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *