VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hallonpaj

Det var dax att testa min nya pajform och idag när jag hade hämtat kidsen så rockade vi loss. Melwin bestämde att det var hallon vi skulle ha i. Bra bra!
 
 
Pajskal:
125g rumstempererat smör
1 äggula
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 tsk salt
 
Fyllning:
300g hallon
1 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
1 ägg
1dl Kesella
 
1. Nyp ihop alla ingredienser till degen snabbt så att den precis går ihop. Kyl i en påse i 20 min.
 
2. Kavla ut degen ca 3 mm tunn och klä en pajform med löstagbar botten (eller fast) Nagga botten med en gaffel och ställ sen in hela formen i frysen
 ca 15 min. 
 
3. Gör fyllningen.
Mosa hallonen och mixa dom fint med en stavmixer. Blanda i alla övriga ingredienser och vispa så att smeten ser jämn och fin ut.
 
4. Klipp till ett bakplåtspapper som täcker pajbottnen och går upp på sidorna. Fyll hela skalet med gröna ärtor. Grädda i 10 min i 180 grader.
 
5. Häll av alla ärtor och tag bort bakplåtspappret och grädda ytterligare 10 min så att bottnen blir helt genomgräddad.
 
6. Pensla insidan på skalet med uppvispat ägg så att det blir en fuktbarriär mot fyllningen.
 
7. Häll i fyllningen. Grädda ca 30 min.
 
Njut lite avsvalnad med en klick grädde med rivet limeskal i!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Elin 10 januari, 2015 on 11:39 Svara

    Hej!
    Denna paj ser riktigt god ut. Den måste jag prova till kalaset idag.
    Hur många portioner räcker denna paj till?
    Jag har bara runda pajformer, hur stor pajform bör jag ta? 24 cm?
    Kan man använda nåt annat än gröna ärtor? Kan man lägga tex aluminiumfolie el dyl istället?
    Tack för många inspirerande recept!
    Mvh
    Elin

    • Caroline Ahlqvist 10 januari, 2015 on 11:43 Svara

      Hej Elin!
      Den här bloggen är helt inaktiv sen ett år tillbaks! Gå gärna in på min nya blogg på http://blogg.loppi.se/alskaattbaka Där finna alla recept från gamla bloggen plus nya såklart!

      Ang pajen, det går finfint med en 24 cm form. Fyll med ris! :) kram!

  2. Elin 10 januari, 2015 on 11:39 Svara

    Hej!
    Denna paj ser riktigt god ut. Den måste jag prova till kalaset idag.
    Hur många portioner räcker denna paj till?
    Jag har bara runda pajformer, hur stor pajform bör jag ta? 24 cm?
    Kan man använda nåt annat än gröna ärtor? Kan man lägga tex aluminiumfolie el dyl istället?
    Tack för många inspirerande recept!
    Mvh
    Elin

    • Caroline Ahlqvist 10 januari, 2015 on 11:43 Svara

      Hej Elin!
      Den här bloggen är helt inaktiv sen ett år tillbaks! Gå gärna in på min nya blogg på http://blogg.loppi.se/alskaattbaka Där finna alla recept från gamla bloggen plus nya såklart!

      Ang pajen, det går finfint med en 24 cm form. Fyll med ris! :) kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *