VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mina bästa bullar!

 
Kanelbullens dag idag!
Alltså, det finns inget bättre än en nybakad kanelbulle, ljummen och med en tydlig doft och smak av kardemumma! 
Kärlek.
 
Ca 20-25 bullar.
 
5 dl mjölk
1 msk hel kardemumma
20 g jäst
1 tsk salt
1.5 dl strösocker
1 ägg
150 g rumsvarmt smör
13-15 dl vetemjöl special
 
Fyllning: 
150 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kanel
 
1 dl vatten
1.5 dl strösocker
Pärlsocker
 
1. Mortla kardemumman och tillsätt i mjölken. Ljumma den till ca 20 grader.
 
2. Lös jästen med kardemummamjölken och tillsätt sen övriga ingredienser. Spar nån dl av mjölet till utbakningen. Jobba degen i maskin 7 min eller för hand i 10 min tills den släpper degkroken eller bänken och känns jämn, blank och smidig.
 
3. Gör en stor rund boll av degen och pudra över lite mjöl. Lägg en stor bit plastfolie över degen och låt den jäsa i lugn och ro på dragfri plats i 60 min. 
 
4. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
 
5. Tag bort plasten och tryck till degen med stora händer en gång. Kavla ut degen till en stor rektangel, ca 1/2 cm tjock. Bred på fyllningen på hela rektangeln och vik sen över ena halvan över den andra så den blir dubbel. 
 
6. Skär 20-25 st remsor ca 4 cm breda. Vrid båda ändarna åt varsitt håll och snurra ihop till ett knyte. Stoppa in ändarna in under bullen. Jäs 60 min till under kökshandduk.
 
5. Grädda i ca 10-13 min i 230 graders värme. Under tiden, koka upp vatten och socker till en sockerlag som du sen penslar bullarna med så fort dom kommit ut ur ugnen. Strö på pärlsocker. Svalna på galler.
 
Njuuuuuuut!!!

Kommentarer


  1. Bo Gustafsson 11 oktober, 2013 on 21:06 Svara

    Det är ju en smaksak, men själv brukar jag hellre använda margarin i själva degen för att det inte ska bli för mycket mejerismak över kanelbullen.

  2. Marie Hallgren 24 augusti, 2016 on 22:15 Svara

    Hej! Jag har bakat dessa goda kanelbullar ikväll men det står 20-25 st i ditt recept kan det stämma av en halv liter jag fick 35 och ändå är inte de små. det måste ju bli bamsebullar om man gör 20 st. Varför bara 20 gr jäst!? Med vänlig hälsning MARIE

  3. Marie Hallgren 24 augusti, 2016 on 22:15 Svara

    Hej! Jag har bakat dessa goda kanelbullar ikväll men det står 20-25 st i ditt recept kan det stämma av en halv liter jag fick 35 och ändå är inte de små. det måste ju bli bamsebullar om man gör 20 st. Varför bara 20 gr jäst!? Med vänlig hälsning MARIE

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *