VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Choklad & kanelhjul

Ca 45 st
5 dl vetemjöl 
200 g smör 
1 dl socker 
2 tsk vaniljsocker 
1 msk kanel 
1 msk kakao 
råsocker till garnering 
1. Ugn 175 grader.
2. Hacka ihop mjöl, smör, socker och vaniljsocker och få det att gå ihop till en jämn deg.
3. Dela degen i två delar, smaksätt den ena halvan med kakao och den andra med kanel. 
4. Forma kaneldelen till en rulle och chokladdelen till en platt rektangel, lika lång som rullen. Kyl i ca 15 min.
5. Rulla in kaneldegen i chokladdegen och rulla sen hela rullen i råsocker. Dela in i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på plåt.
6. Grädda ca 14 min.

Kommentarer


  1. Jenny 26 februari, 2014 on 10:13 Svara

    Hallojsan!!

    Står just nu o försöker mig på dessa. Vad gör jag för fel när degen bara smular sönder när jag försöker göra en rulle av den???

  2. Jenny 26 februari, 2014 on 10:13 Svara

    Hallojsan!!

    Står just nu o försöker mig på dessa. Vad gör jag för fel när degen bara smular sönder när jag försöker göra en rulle av den???

  3. Jenny 26 februari, 2014 on 10:42 Svara

    Tack för svaret. Ej smält smöret men det var heller ej rumsvarmt. Mjölet var mätt ej vägt. Men skam den som ger sig. Jag tog en sprits. De står i ugnen nu o är på instagram. (Taggade dig)
    Du är en stor inspiration för mig. Har tom sökt bageri o konditoriutbildningen nu.

    Tack!!

    • Caroline Ahlqvist 26 februari, 2014 on 21:49 Svara

      Ahaaa! Då är det det som är felet, för kallt smör! Vad bra, då vet du hur du ska justera nästa gång ? Hihi, tack snälla du, helt galet! Hoppas du kommer in på skolan, jädrar vad kul! Men det värsta är att då får du inte vara med i Hela Sverige Bakar..hehe ?

  4. Jenny 26 februari, 2014 on 10:42 Svara

    Tack för svaret. Ej smält smöret men det var heller ej rumsvarmt. Mjölet var mätt ej vägt. Men skam den som ger sig. Jag tog en sprits. De står i ugnen nu o är på instagram. (Taggade dig)
    Du är en stor inspiration för mig. Har tom sökt bageri o konditoriutbildningen nu.

    Tack!!

    • Caroline Ahlqvist 26 februari, 2014 on 21:49 Svara

      Ahaaa! Då är det det som är felet, för kallt smör! Vad bra, då vet du hur du ska justera nästa gång ? Hihi, tack snälla du, helt galet! Hoppas du kommer in på skolan, jädrar vad kul! Men det värsta är att då får du inte vara med i Hela Sverige Bakar..hehe ?

Lämna ett svar till Jenny Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *