VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Choklad & kanelhjul

Ca 45 st
5 dl vetemjöl 
200 g smör 
1 dl socker 
2 tsk vaniljsocker 
1 msk kanel 
1 msk kakao 
råsocker till garnering 
1. Ugn 175 grader.
2. Hacka ihop mjöl, smör, socker och vaniljsocker och få det att gå ihop till en jämn deg.
3. Dela degen i två delar, smaksätt den ena halvan med kakao och den andra med kanel. 
4. Forma kaneldelen till en rulle och chokladdelen till en platt rektangel, lika lång som rullen. Kyl i ca 15 min.
5. Rulla in kaneldegen i chokladdegen och rulla sen hela rullen i råsocker. Dela in i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på plåt.
6. Grädda ca 14 min.

Kommentarer


 1. Jenny 26 februari, 2014 on 10:13 Svara

  Hallojsan!!

  Står just nu o försöker mig på dessa. Vad gör jag för fel när degen bara smular sönder när jag försöker göra en rulle av den???

 2. Jenny 26 februari, 2014 on 10:13 Svara

  Hallojsan!!

  Står just nu o försöker mig på dessa. Vad gör jag för fel när degen bara smular sönder när jag försöker göra en rulle av den???

 3. Jenny 26 februari, 2014 on 10:42 Svara

  Tack för svaret. Ej smält smöret men det var heller ej rumsvarmt. Mjölet var mätt ej vägt. Men skam den som ger sig. Jag tog en sprits. De står i ugnen nu o är på instagram. (Taggade dig)
  Du är en stor inspiration för mig. Har tom sökt bageri o konditoriutbildningen nu.

  Tack!!

  • Caroline Ahlqvist 26 februari, 2014 on 21:49 Svara

   Ahaaa! Då är det det som är felet, för kallt smör! Vad bra, då vet du hur du ska justera nästa gång 😀 Hihi, tack snälla du, helt galet! Hoppas du kommer in på skolan, jädrar vad kul! Men det värsta är att då får du inte vara med i Hela Sverige Bakar..hehe 😜

 4. Jenny 26 februari, 2014 on 10:42 Svara

  Tack för svaret. Ej smält smöret men det var heller ej rumsvarmt. Mjölet var mätt ej vägt. Men skam den som ger sig. Jag tog en sprits. De står i ugnen nu o är på instagram. (Taggade dig)
  Du är en stor inspiration för mig. Har tom sökt bageri o konditoriutbildningen nu.

  Tack!!

  • Caroline Ahlqvist 26 februari, 2014 on 21:49 Svara

   Ahaaa! Då är det det som är felet, för kallt smör! Vad bra, då vet du hur du ska justera nästa gång 😀 Hihi, tack snälla du, helt galet! Hoppas du kommer in på skolan, jädrar vad kul! Men det värsta är att då får du inte vara med i Hela Sverige Bakar..hehe 😜

 5. Caroline Ahlqvist 26 februari, 2014 on 10:16 Svara

  Har du smält smöret? För det ska vara rumsvarmt, inte smält. Har du vägt mjölet? En dl kan skilja sig 10-30 gram! 1 dl vetemjöl väger 60 g. Jag väger alltid ingredienserna så det blir korrekt mått. Det är dom två anledningarna som jag tror kan vara fel! Lycka till nu! P.s Tillsätt lite mer smör nu 😀

 6. Caroline Ahlqvist 26 februari, 2014 on 10:16 Svara

  Har du smält smöret? För det ska vara rumsvarmt, inte smält. Har du vägt mjölet? En dl kan skilja sig 10-30 gram! 1 dl vetemjöl väger 60 g. Jag väger alltid ingredienserna så det blir korrekt mått. Det är dom två anledningarna som jag tror kan vara fel! Lycka till nu! P.s Tillsätt lite mer smör nu 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *