VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hallonmazarinen

 
3 små pajer

 
Ingredienser
Mördeg:
260 g vetemjöl 
200 g smör 
100 g socker 
1 ägg 
5 g salt 
 
Hallonfyllning:
185 g mandelmassa 
80 g smör 
1 ägg 
2 äggulor 
4 g vaniljsocker 
9 g vetemjöl 
1 dl mosade hallon
(spar 3 st till garnering) 
 
Glasyr:
florsocker 
vatten 
 
Gör så här
1. Ugn 175 grader.
2.Hacka samman alla ingredienser till en smidig deg.
Klä 3 små formar med mördegen och grädda pajskalen i 7 min.
3. Hallonfyllning:
Riv mandelmassan och blanda den ordentligt med smöret.
4. Blanda ner ett ägg i taget, rör om.
5. Blanda ner vaniljsockret, mjölet och blanda
till en smidig massa.
6. Lägg ett tunt lager mosade hallon i formarna och häll sen
över mazarinmassan över så det täcker.
7. Grädda ca 20 min till gyllenbrun färg.
8. Rör ihop några mosade hallon (gärna silade så fröna försvinner)
med florsocker och bred på pajerna. 
9. Garnera dina hallonmazarintarteletter med hallon och
spritsade mönster av florsockerglasyr.
 

Kommentarer


  1. Blogg.se 29 september, 2013 on 20:44 Svara

    Lycka till med din nya blogg!

  2. Blogg.se 29 september, 2013 on 20:44 Svara

    Lycka till med din nya blogg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *