Igår ringde dom från produktionsbolaget.
”Grattis! Du är uttagen till casting! Vi vill jättegärna träffa dig!”
Shit pommes frites!
Så, idag, kl 12.40 befann vi oss på plats i Frihamnen, jag och Milou.
När vi anmält oss i receptionen så brakade det som aldrig förr i Milous lilla stjärt. Hon har levt i 6 månader. Hon har ALDRIG skitit ner sig så sjukt mycket!
Jaja, allt var 15 min försenat så det var lugnt med tid ändå, tur det, jädra unge.
Castingen gick bra tror jag. Kvinnan som intervjuade mig hade jobbat som massör förut så vi började snacka om det och min nervositet försvann lite. Hon frågade ut mig om allt möjligt, barndomen, bakintresset, familjen, mm.
Dom är ute efter att bygga en saga runt varje deltagare som TV tittarna följer. Christina, vinnaren förra säsongen hade ju haft en karriär som dansare men fått avbryta pga reumatism och hade sen ”bakat sig ur sin sjukdom”. Tja, jag kan ju inte säga att jag har bakat mig ur en livaktigs direkt. Nån sån story har ju inte jag att komma med. Men jag var 100% ärlig och bara körde på, take it or leave it!
Intervjun avslutades med ett förhör med ca 20 frågor om bakning. Allt från vilka ingredienser en vaniljsås innehåller till varför en deg jäser och bildar bubblor. Det gick bra.
Den 15-18 April är det slutcasting med en heldags provbakning. Hör jag inget innan dess så har jag inte gått vidare. Hehe…
Hej! Jag ska själv på casting inför säsong fem om två veckor. Är otroligt nervös samtidigt som jag är extremt glad och lycklig! Får man fråga vad du bakade på din casting samt lite mer om hur slutcastingen gick till? Du är sjukt grym, kram Thea!
Ååååh vad kul! Härligt! Jag bakade kanelbullar. Klassiska kanelbullar med mycket kardemumma. Tänkte klassiker, nåt som alla bakar men som är av väldigt varierande kvalitet. Birgitta sa att det var dom godaste bullarna hon någonsin ätit, hihihiiii!!!
Det var interljuv med producent, Johan och Birgitta, presentation av eget bakverk och till slut baktävling i studio där alla fick göra en teknisk utmaning. Vi fick göra rulltårta med ett helt bord proppat av olika smaksättningar. Såååå himla roligt!
Åh, lycka till nu Thea! KÖTTAAAAA OCH NJUUUUUT!!! Var dig själv och GÖR INTE en jädra sugarpastetårta med 698 fjärilar och rosor. Det impar inte på juryn. Dom vill ha genialiska smaker! Viktigast!
Hej! Jag ska själv på casting inför säsong fem om två veckor. Är otroligt nervös samtidigt som jag är extremt glad och lycklig! Får man fråga vad du bakade på din casting samt lite mer om hur slutcastingen gick till? Du är sjukt grym, kram Thea!
Ååååh vad kul! Härligt! Jag bakade kanelbullar. Klassiska kanelbullar med mycket kardemumma. Tänkte klassiker, nåt som alla bakar men som är av väldigt varierande kvalitet. Birgitta sa att det var dom godaste bullarna hon någonsin ätit, hihihiiii!!!
Det var interljuv med producent, Johan och Birgitta, presentation av eget bakverk och till slut baktävling i studio där alla fick göra en teknisk utmaning. Vi fick göra rulltårta med ett helt bord proppat av olika smaksättningar. Såååå himla roligt!
Åh, lycka till nu Thea! KÖTTAAAAA OCH NJUUUUUT!!! Var dig själv och GÖR INTE en jädra sugarpastetårta med 698 fjärilar och rosor. Det impar inte på juryn. Dom vill ha genialiska smaker! Viktigast!
Åhh tack så jättemycket! Ja jag kan verkligen tänka mig att de vill ha något som sticker ut, något personligt med mycket smak. Det låter sjukt kul och jag hoppas veeeerkligen att jag kommer till slutcastingen!? Jag är så himla taggad och ska bara njuta av varje sekund där. Tusen tack igen för svaret!
Åhh tack så jättemycket! Ja jag kan verkligen tänka mig att de vill ha något som sticker ut, något personligt med mycket smak. Det låter sjukt kul och jag hoppas veeeerkligen att jag kommer till slutcastingen!? Jag är så himla taggad och ska bara njuta av varje sekund där. Tusen tack igen för svaret!