VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Casting!

För ”Hela Sverige Bakar”! Japp!
Jag skickade in min ansökan i torsdags och sista anmälningsdagen var i söndags så jag var verkligen ute i sista sekund! Linn hjälpte mig med videon <3

Igår ringde dom från produktionsbolaget.
”Grattis! Du är uttagen till casting! Vi vill jättegärna träffa dig!”

Shit pommes frites!

Så, idag, kl 12.40 befann vi oss på plats i Frihamnen, jag och Milou.
När vi anmält oss i receptionen så brakade det som aldrig förr i Milous lilla stjärt. Hon har levt i 6 månader. Hon har ALDRIG skitit ner sig så sjukt mycket!

Hela ryggen, nacken och magen var kletig och hon bara flinade.
Nu var tiden plötsligt knapp!

Jaja, allt var 15 min försenat så det var lugnt med tid ändå, tur det, jädra unge.

Castingen gick bra tror jag. Kvinnan som intervjuade mig hade jobbat som massör förut så vi började snacka om det och min nervositet försvann lite. Hon frågade ut mig om allt möjligt, barndomen, bakintresset, familjen, mm.

Dom är ute efter att bygga en saga runt varje deltagare som TV tittarna följer. Christina, vinnaren förra säsongen hade ju haft en karriär som dansare men fått avbryta pga reumatism och hade sen ”bakat sig ur sin sjukdom”. Tja, jag kan ju inte säga att jag har bakat mig ur en livaktigs direkt. Nån sån story har ju inte jag att komma med. Men jag var 100% ärlig och bara körde på, take it or leave it!

Intervjun avslutades med ett förhör med ca 20 frågor om bakning. Allt från vilka ingredienser en vaniljsås innehåller till varför en deg jäser och bildar bubblor. Det gick bra.

Den 15-18 April är det slutcasting med en heldags provbakning. Hör jag inget innan dess så har jag inte gått vidare. Hehe…


Kommentarer


 1. Anonym 18 mars, 2016 on 20:46 Svara

  Hej! Jag ska själv på casting inför säsong fem om två veckor. Är otroligt nervös samtidigt som jag är extremt glad och lycklig! Får man fråga vad du bakade på din casting samt lite mer om hur slutcastingen gick till? Du är sjukt grym, kram Thea!

  • Caroline Ahlqvist 19 mars, 2016 on 21:41 Svara

   Ååååh vad kul! Härligt! Jag bakade kanelbullar. Klassiska kanelbullar med mycket kardemumma. Tänkte klassiker, nåt som alla bakar men som är av väldigt varierande kvalitet. Birgitta sa att det var dom godaste bullarna hon någonsin ätit, hihihiiii!!!
   Det var interljuv med producent, Johan och Birgitta, presentation av eget bakverk och till slut baktävling i studio där alla fick göra en teknisk utmaning. Vi fick göra rulltårta med ett helt bord proppat av olika smaksättningar. Såååå himla roligt!

   Åh, lycka till nu Thea! KÖTTAAAAA OCH NJUUUUUT!!! Var dig själv och GÖR INTE en jädra sugarpastetårta med 698 fjärilar och rosor. Det impar inte på juryn. Dom vill ha genialiska smaker! Viktigast!

 2. Anonym 18 mars, 2016 on 20:46 Svara

  Hej! Jag ska själv på casting inför säsong fem om två veckor. Är otroligt nervös samtidigt som jag är extremt glad och lycklig! Får man fråga vad du bakade på din casting samt lite mer om hur slutcastingen gick till? Du är sjukt grym, kram Thea!

  • Caroline Ahlqvist 19 mars, 2016 on 21:41 Svara

   Ååååh vad kul! Härligt! Jag bakade kanelbullar. Klassiska kanelbullar med mycket kardemumma. Tänkte klassiker, nåt som alla bakar men som är av väldigt varierande kvalitet. Birgitta sa att det var dom godaste bullarna hon någonsin ätit, hihihiiii!!!
   Det var interljuv med producent, Johan och Birgitta, presentation av eget bakverk och till slut baktävling i studio där alla fick göra en teknisk utmaning. Vi fick göra rulltårta med ett helt bord proppat av olika smaksättningar. Såååå himla roligt!

   Åh, lycka till nu Thea! KÖTTAAAAA OCH NJUUUUUT!!! Var dig själv och GÖR INTE en jädra sugarpastetårta med 698 fjärilar och rosor. Det impar inte på juryn. Dom vill ha genialiska smaker! Viktigast!

 3. Anonym 20 mars, 2016 on 15:46 Svara

  Åhh tack så jättemycket! Ja jag kan verkligen tänka mig att de vill ha något som sticker ut, något personligt med mycket smak. Det låter sjukt kul och jag hoppas veeeerkligen att jag kommer till slutcastingen!😄 Jag är så himla taggad och ska bara njuta av varje sekund där. Tusen tack igen för svaret!

 4. Anonym 20 mars, 2016 on 15:46 Svara

  Åhh tack så jättemycket! Ja jag kan verkligen tänka mig att de vill ha något som sticker ut, något personligt med mycket smak. Det låter sjukt kul och jag hoppas veeeerkligen att jag kommer till slutcastingen!😄 Jag är så himla taggad och ska bara njuta av varje sekund där. Tusen tack igen för svaret!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *