VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Chokladmakroner

Nu har jag gjort det. Premiärbakat makroner!

Dom blev bra men jag är inte jätteimpad av dom små bakverken.

Jag vill ha nåt större i käften. Typ en fet Biskvi eller nåt.

Makroner sägs ju vara kusiner med biskvierna.

 

1.75 dl mandelmjöl

2.5 dl florsocker

2 st äggvitor

2 msk kakao

0.5 dl strösocker

Fyllning:

Nutella

 

1.Sila florsockret ner i mandelmjölet och kakaon, blanda väl. 

2. Vispa äggvitorna tills det bildas små vita toppar.

Bunken skall kunna hållas upp och ner utan att det rör sig. 

3.Häll i sockret i äggvitorna, lite i taget och vispa

sakta till en blank marängsmet. 

4. Häll ner mandelblandningen i äggblandningen, vänd

försiktigt så luften behålls i fluffet. 

5. Spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

Ca 48 st 3 cm stora cirklar. 

6. Knscka plåten mot bänken så ev luftbubblor och ojämnheter slätas ut. 

7. Låt plåten vila i en timme, viktigt! Annars spricker dom små liven! 

8. Grädda i nedre delen av ugnen 150 grader i ca 15 min.

9.Låt dom svalna och lossa dom från pappret. Dom skall lossna lätt,

annars kan man torka dom lite till mi ugnen med öppen ugnslucka.

10. Fyll dom med önskad fyllning och lägg ihop två och två!

 

KLART!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *