VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fudge med hasselnötter

2 dl strösocker

1 dl råsocker
100 ljus eller vit choklad
3 msk sirap
1.5 dl grädde
30 g smör
1 msk vaniljsocker
1 dl rostade hasselnötter

1. Koka upp socker, choklad, sirap och grädde i

tjockbottnad kastrull. Rör hela tiden.

2. Koka kraftigt 5-10 min, rör då och då.

3. Gör kultestet, tag av från värmen när det går att forma en kula.

Rör ner smöret och vaniljsockret.

4. Vispa med elvisp 5 min, börja sakta och öka sen.

Mot slutet, när det blir spår i kolan av vispen, tillsätt de rostade hasselnötterna.

5. Fördela smeten snabbt i en form med bakplåtspapper.

Låt stelna i kylen i ett dygn innan den skär i kuber.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *