VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Bananpannkakor

Hej!

Den här helgen är lugn. Milou är på kalas hos grannen nu och temat är pyssel så hon är i himmelriket! Tobbe var ute igår och kom hem 5 i morse 😄 Äntligen! Jag tjatar på att han ska gå ut mer med sina polare och hitta på roliga saker men jag tycker att karlarna är dåliga på det alltså! Vi brudar träffas regelbundet och går på bio och käkar middagar och annat härligt medan karlarna bara sitter hemma och tråkar. Ändring på det! Ikväll blir det mellobombastic och imorgon är det inget planerat, sååå skönt!

Idag käkade jag och Melwin bananpannkakor till frukost. (Eller brunch kanske eftersom klockan hann bli 10.30 😄) Galet gott med lönnsirap, banan och bär på!

Bananpannkakor

Ca 10 st

2 bananer

4 ägg

1 tsk mortlade kardemummakärnor

1 tsk kanel

1 nypa salt

1. Mixa bananerna slätt.

2. Tillsätt ägg och kryddor och mixa lite till.

3. Stek på medelvärme i kokosolja!

Servera med frukt och bär!

Kommentera

Annons

Alla ❤️:ns Dag

God morgon!

Idag firar vi kärleken lite extra! Det är väl fint! Det tycker jag behövs. Mer kärlek, kramar, pussar och leenden!

Om ni känner för att bjuda någon ni älskar på fika så har jag två förslag åt er! Kladdkakehjärtan eller smördegshjärtan med halloncurd.

Ha en finfin dag! ❤️❤️❤️

Kladdkakehjärtan

Smördegshjärtan med halloncurd

Kommentera

Annons

Semmelmuffin!

Hej!

Idag är det ju äntligen Fettisdag! Om ni inte hinner baka riktiga semlor men ändå vill baka nåt snabbt så är dessa perfekt! Jag gör dom glutenfria men vill du inte det så tar du och byter ut alla mjölsorter till 2 dl vetemjöl.

12 st

200g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 ägg
1 dl rismjöl

1.5 dl potatismjöl

1.5 dl mandelmjöl

1/2 msk mortlade kardemummakärnor
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

Mandelmassa:

2 dl sötmandel

2 dl florsocker

1.5 dl vispad grädde

Topping:

4 dl grädde

Florsocker

1. Vispa smör och socker så det blir ljust och krämigt, ca 5 min.

2. Knäck i ett ägg i taget och vispa smeten jämn mellan varven.

3. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Vänd om med stora luftiga tag så smeten blir jämn och fin.

4. Placera 12 muffinsformar i en muffinsform och fyll till 3/4 med smet. Grädda i ca 20 min i 175 grader tills dom känns torra om man sticker ner en sticka i mitten. Låt svalna på galler.

5. Mandelmassa.
Mixa mandlarna fint och rör ihop med vispad grädde och florsocker.

6. Skär ett lock av varje muffin och gröp ur ett hål i mitten. Fyll med mandelmassa, spritsa över grädde och lägg på locket. Pudra över florsocker!

Kommentera

Annons

Semmeltårta

Hej!

På tisdag är det fettisdagen! Hä på bloggen kan ni bara söka på ”semla” så får ni upp en massa goda semmelvarianter! Jag som inte äter gluten väljer att göra en semmeltårta i år 😄 Saftig och exakt samma smaker som en klassisk semla! Här har ni receptet:

12-15 bitar

Botten ”3 lika”:

Tag fram 3 lika stora glas.

Glas 1: 3 ägg

Glas 2: socker till samma nivå som glas 1.

Glas 3: potatismjöl i samma nivå som glas 1 och 2, plus 1/2 tsk salt, 1 msk kardemumma, 1 tsk bakpulver.

Mandelmassa:

100g sötmandel

1 dl florsocker

2 dl vispad grädde

Topping:

4 dl grädde

50g flagad, rostad mandel

1. Botten: Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Sikta ner allt från glas 3 och vänd om med stora luftiga tag.

2. Klä en 20 cm springform med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda ca 25-30 min i 200 grader. Låt svalna uppochner under handduk.

3. Mandelmassa: mixa sötmandel till fint nötmjöl och blanda ihop med florsocker och grädde.

4. Dela botten i 3 lager.

5. Spritsa en ring av grädde ytterst på bottenlagret och fyll ringen med mandelmassa. Lägg på andra lagret och gör samma sak med den. Lägg på topplocket. Avsluta med att spackla hela tårtan med ett tunt lager grädde. Ställ in i kylen i nån timme eller helt över natten.

6. Spackla hela tårtan med grädde så den blir slät. Strö flagad mandel runtom kanterna och spritsa grädde på toppen!

Kommentera

Annons

Nyttig kladdkaka!

Hello!

På min Instagram igår så filmade jag några klipp på Story när jag stod och brassade ihop en härlig kladdkaka i hälsans tecken. Många hörde av sig och ville ha recept och här är det! Jag hade så gärna velat fota den i dagsljus men det hinns inte med så här i januari när mörkret kommer redan 15.30. Men det börjar vända! Äntligen! Längtar efter ljus!!!

10-12 bitar

Botten:

1 dl solrosfrön

1 dl rostade hasselnötter

12 st urkärnade dadlar

1/2 dl kakao

1 msk vatten

1 dl kokosflingor

1 nypa salt

Övre lager:
2 nävar sötmandel

2 nävar cashewnötter

12 urkärnade dadlar

2 msk kokosolja

3 dl kokosgrädde

1/2 dl kakao

50 g smält, mörk choklad

1 vaniljpulver

Topping:

1 näve finhackade nötter eller nåt annat härligt!

1. Botten: Mixa fröna och nötterna fint och tillsätt resten av ingredienserna. Känns det torrt så tillsätt mer vatten.

2. Klä en 20 cm springform med bakplåtspapper och tryck ut bottenmassan jämnt.

3. Övre lagret. Mixa nötterna till ett nötsmör eller iallafall så fint det bara går! Tillsätt resten av ingredienserna och mixa lite till tills allt gått ihop till en tjock, härlig chokladsmet.

4. Bred fyllningen över botten och vräk på det du valt som topping. Ställ i kylen över natten eller ett par timmar.

5. Servera med härliga bär!

Kommentera