VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Kräftröra med nachos

Den här röran är fantastiskt god! Passar så bra när man får hem gäster eller som en egen liten rätt på buffébordet! Blir sugen nu bara för det 😄

2 avocado

1 dl creme fraiche

Saft av 1/2 citron

200g Färskost

0,5 burk hot tacosås

1 röklök

150g riven, lagrad ost

1 burk kräftstjärtar

Några kvistar koriander

Nachos

1. Mosa avocadon och blanda ihop med créme fraîche och saft av citron. Lägg i botten på en pajform.

2. Rör ihop färskost med tacosås och och bred ut över avokadoröran.

3. Strö över hackad rödlök och riven ost.

4. Hacka de avrunna kräftstjärtarna och lägg överst i formen. Toppa med koriander.

5. Servera med nachos.

Kommentera

Annons

Vit kladdkaka med rabarber!

Hej!

Imorgon fyller jag år och idag bjöd vi släkten på lite käk och fika. Den här gick ner glupskt och var himla enkel att baka. Precis som kladdkakor ska va!

Japp, jag gör det glutenfri men det går självklart bra att byta ut till vanligt vetemjöl. Ta då 4 dl!

200g smält smör

3.5 dl strösocker

4 ägg

1/2 msk vaniljsocker

1/2 tsk salt

1.5 dl mandelmjöl

3 dl rismjöl

2 tsk mortlade kardemummakärnor

Några rabarberstänglar.

1. Vispa ihop alla ingredienser utom rabarbern till en härlig smet.

2. Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper i botten och smörj med smör, pudra med rismjöl.

3. Häll i smeten och lägg rabarberstängerna fint på ytan.

4. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Skaka formen lätt i slutet och se att det vobblar lite i mitten av kakan. Tag ut och låt svalna, gärna över natten i kylen.

Servera med en klick grädde!

Kommentera

Annons

Glasstårta med nötig botten

Hej!

Den här godingen njöt vi av igår på midsommarafton efter grillmiddagen. Nötig, crunchig botten och len jordgubbsglass! Sååå god! Den räcker till ca 12-15 pers.

Botten:

3 äggvitor

2 dl florsocker

2 dl finhackade hasselnötter

1 dl finhackade mandlar

Glassfyllning:

400g jordgubbar

1/2 dl florsocker

6 dl grädde

1 vaniljstång

1/2 burk kondenserad mjölk

1 dl fet yoghurt

10 jordgubbar

1. Rosta nötterna i en torr panna tills det doftar gott. Låt svalna något och blanda med florsockret.

2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner nötterna.

3. Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i 200 graders värme i ca 12- 15 min. Låt svalna.

4. Tvätta formen och klä om med bakplåtspapper, både i botten och upp på kanterna. Lägg ner nötbotten i formen igen.

5. Mixa jordgubbarna slätt och vispa ihop med florsockret.

6. Vispa grädden till toppar med fröna från vaniljstången. Vänd ihop med den kondenserade mjölken, yoghurten och hälften av jordgubbspurén.

7. Fyll formen med glassmet och avsluta med att ringla över resten av jordgubbspurén. Frys tårtan över natten. Tag fram minst 45 min innan servering och dekorera med jordgubbar.

Kommentera

Annons

Hallonrutor

Dom här rutorna är som små hallonpajer 😄 Smuligt söta med seg botten och syrlig fyllning av mosade hallon. Perfekt att slänga i frysen!

Ca 25 st

5 dl glutenfria havregryn

4 dl glutenfri mix

1 dl strösocker

1 dl ljust muscovadosocker

200g rumsvarmt smör

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

200g hallon

1. Blanda ihop alla ingredienser utom hallonen till en sammansatt smuldeg. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna och tryck till hårt.

2. Mosa hallonen med en gaffel och fördela ett tunt säger på den tillplattade smuldegen. Strö över resten av smuldegen och tryck lite lätt.

3. Grädda i 200 grader i ca 25 min. Låt svalna och dela in i rutor.

Kommentera

Annons

Glutenfritt nötbröd!

Hej!

Igår bakade jag ett himla härligt bröd! Jag älskar nötiga bröd med massa fröer och grova mjöler och jag har saknat det sen jag la av med gluten helt för snart 2.5 år sen. MEN! Nu har jag receptet! Nu har ni det också 😄

2 dl glutenfria havregryn

1 dl chiamjöl

1 dl bovetemjöl

1 dl durramjöl

1 dl linfrön

1 dl solrosfrön

1 dl hasselnötter

2 tsk bikarbonat

2 tsk salt

2 tsk brödkryddor

1 tsk kanel

3 msk honung

1 ägg

4 dl fet yoghurt

1 rivet äpple

Blanda alla ingredienser till en kletig smet. Fyll en 1.5 liters brödform. Grädda i ca 60-70 min i 175 grader. Låt svalna helt innan du skär upp.

Kommentera