En till Allt för föräldrar webbplats

Annons

Löshårets och dess betydelse

Genom att erbjuda löshårstjänster finns det stylister, som jag känner, som har fyrdubblat sina löner. Att ha inblick om allt som rör löshår kan vara utmanande för en icke-professionell. För att du ska kunna starta din resa med långt och härligt hår får du här lite information om hur du lämpligast sköter extensions. På Eleven.se finns massvis av hårförlängningar och tillbehör som du kan handla online, men också tips om skötsel m.m. Du kan läsa mer på: harforlangningar.wordpress.com.

Annons

Löshårets olika typer

På marknaden finns det många olika exempel av förlängningar för hår. Clip-ins är en sjysst provisorisk lösning, eller så kan du sy eller fläta förlängningar om du är ute efter något mer varaktigt. Clip in-förlängning är bra för bröllop, fotografering, en varm dag eller annan tid som du är ute efter ett tillfälligt uppsving. Flätad/Bunden hårförlängning är ett lämpligare alternativ för folk som har svårt tunt hår och är ute efter en vardagslösning. De bra och dåliga synvinklarna med bundet hår, tex att det kan försämra tunt hår, är något som alla personer borde informeras om innan de går vidare.

Annons

Var kommer håret ifrån?

Löshåret som nyttjas för att skapa förlängningar kommer från hela världen. Majoriteten av håret kommer från länder i Asien, från unga kvinnor som på detta vis kan livnära sig själva och sina närstående. För att håret bli lent och skinande så bearbetas det generellt med kemikalier och silikon, eftersom dess äkta kondition är mörkt och strävt. Även Indien är en väsentlig källa. En markant andel av håren från Indien är ”tempelhår” eller hår som är rakat av unga män och tjejer som uppoffring till sin gud, Vishnu.

Annons

Förlängningar – Hitta rätt i djungeln!

Först av allt, som äkta hår, är extensions märkta från mörk till ljus beroende på hårfärgens nivåsystem. Nu ska du kalkylera ut hur lång längd du vill använda som räknas i cm. Då måste du besluta om struktur och kvalité på håret du vill arbeta med. Om din kund vill använda löshåret varje dag ska du välja extensions av mer slitstark kvalité annars kan du välja en mellanklass kvalité. För bästa utgången ska du sy eller limma i träns. Fäst hela träns istället för att fästa hårslingorna var för sig för att undvika små knutar. Behöver du mer hjälp? Här hittar mer fakta om extensions.

annons