Välkommen in i bloggen med fötterna i Nacka och huvudet i IT-bubblan. Med två störtsköna ungar (och en sambo) tar jag mig an universum och försöker hänga upp mig på livets bästa. Hittar ni inte oss i Nacka så är vi nog ute och reser. Vi gillar nämligen sånt. Kan också vara så att jag har ett något oekonomiskt intresse för barnprylar och numera även träningskläder. Gillar fart och fläkt, men kan vara det lataste du någonsin skådat. Är numera en freshie inom RollerDerby för Royals och tränar betydligt hellre än bra.

Tävla hos Alfva: VINN Lundby Småland samt tillbehör

Nostalgin ligger nästan i namnet, Lundby Småland – det klassiska dockhuset som hur klassiskt det än må vara ligger överst på mångas önskelistor och som fortsätter att imponera. Här i bloggen har du tack vare Micki nu möjlighet att vinna ditt alldeles egna dockhus, eller som present till någon du känner. Kanske den perfekta julklappen?Har du redan Lundby Småland hemma? Var i så fall med och tävla om de nya tillbehörspaketen från Lundby, en garanterat uppskattad utökning i familjen.

1:a priset består av Lundby Småland samt två stycken tillbehörspaket från nyhetshyllan. 2:a pris består av 2 stycken tillbehörspaket och 3:e pris är 1 styck tillbehörspaket.

lundby-smaland-dockskap

För att vara med och tävla: 

1.       Vad heter Lundbys två dockskåpsmodeller? Svaret hittar du HÄR.
2.       Vilken uteleksak använder pojken när han leker i trädgården i den här filmen?

3.       Varför vill du vinna? 

Tävlingen pågår till den 30/9 kl 22

Psst – alla tävlingskommentarer kommer förbli dolda tills dess att tävlingen är avslutad!

74 thoughts on “Tävla hos Alfva: VINN Lundby Småland samt tillbehör

 1. 1) Stockholm och Småland
  2) En röd bil
  3) Jag skulle vilja vinna dockskåp alt dockskåpstillbehör till min tjej som fyller 5 år i december. Vore en perfekt födelsedagspresent till en tjej som tröttnat på Duplo-huset och nu är redo för något mer ”avancerat” och pyssligt!

 2. 1. Småland och Stockholm
  2. Trampbil
  3. När jag går till leksaksaffären med min son är det första som han springer fram till dockskåpet Lundby Småland. Han är helt fascinerad av dockskåpet och alla tillbehören. Jag tycker absolut att killar kan leka med dockskåp men tyvärr delar inte min omgivning min åsikt och jag tror inte att jag kommer övertyga maken om att köpa ett dockskåp till sonen. Därför vill jag absolut ta vara på chansen att få vara med och vinna ett – en vinst kan ju maken knappast neka sonen som antagligen skulle bli överlycklig.

 3. Hej!
  Jag är med och tävlar om dockskåpet från Micki. Här kommer mina svar::

  1: Stockholm och Småland
  2: Pojken leker med en röd lådbil.
  3: Motivering: Denna vinst skulle bli en julklapp till dottern Lykka. Hon är en mycket energisk och glad 4-årig tjej som har extremt mycket energi. Hon studsar runt här hemma som en galning vilket vi behöver göra nånting åt. Vi har nu projekt ”hitta lugnet i Lykka” så vi försöker med filmer, surfplatta, pyssel och annat för att aktivera henne och få henne lugn. Hon gillar sedan tidigare dockor så jag tror ett dockhus skulle hon tycka om. Jag hade dockskåp som barn så jag vill föra vidare detta till henne i hopp om att hon ska kunna sitta med detta i sitt rum på kvällen efter förskolan.

  Tack för mig!

 4. Hej.

  Jag vill vara med.
  Dockhusen heter småland och stockholm.

  Ifall jag förstår rätt så leker han med/i en bil som han kör runt i.

  Jag vill vinna detta till min underbara dotter Heaven. Hon har fått två syskon tätt och får inte alltid den uppmärksamhet hon behöver. När jag var barn var ett sånt här dockhus min dröm oc ch att få kunna ge detta till henne och tillbringa tid med henne lekandes med detta och på så sätt se hennes ögon underbara ögon glittra. Det vore vardagslyx.
  Jag håller tummar och tår.

  Mvh jessamy_@hotmail.com

 5. Här kommer mitt bidrag till tävlingen:

  Stockholm och Småland
  Pojken sitter i en röd trampbil

  Dockskåp är något jag själv minns sen jag var liten, det absoluta lekminnet jag har. Det handlade inte alltid så mycket om traditionell lek utan jag och mina kompisar satt i flera timmar och möblerade och pratade. Det här med att samtala är i leken är en god investering i leken tillsammans med barnen. Såväl 11 som 5-åringen skulle uppskatta att leka med dockskåpet och jag ser väldigt positivt på att hitta något som faktiskt 11åringen kan sysselsätta sig med för att ha kvar lekglädjen ett tag till.

 6. Klart jag vill vara med !! Detta ÄR drömjulklappen – även för en liten kille som Viggo :)

  1. Dockskåpsmodellerna heter ”småland” och ”stockholm”.
  2. Pojken åker runt i en bil i trädgården.
  3. Jag önskade mig ett dockskåp när jag var liten men fick dessvärre aldrig något.Så istället fick jag beundra alla fina rum och möbler i min bästa kompis Annas dockskåp.
  Jag minns hur roligt vi hade med vår påhittade familj och deras fina hem.
  Så det här är en typ av lek jag GÄRNA skulle introducera för Viggo.
  Jag är säker på att han skulle tycka att ett dockskåp skulle vara super kul
  – och en välkommen sysselsättning i den annars ganska datoriserade vardagen.

  Därför håller vi tummar och tår för tur !!

  Kram

 7. 1. Småland och Stockholm.
  2. En trampbil/bil.
  3. Skulle älska att ge barnen detta. Något att verkligen pyssla med.
  För det är något de verkligen älskar.
  Hade ett dockhus ifrån Lundby sedan jag var liten. Men det vart vattenskadat i källaren och det var helt förstört. Riktigt tråkigt. Ett härligt minne försvann.

 8. Småland och Stockholm

  En röd trampbil/lådbil!

  Jag älskade att leka med mitt dockskåp när jag var liten. Gjorde dessutom egna möbler och dockor och byggde upp en liten värld kring skåpet. Tyvärr har jag inte dockskåpet kvar idag (försvann i någon flytt) men jag skulle vilja ge mina barn ett dockskåp så de också kan få ta del av denna underbara fantasivärld som ett dockskåp ger möjlighet till. Min dotter har i brist på dockskåp inrett en skokartong med olika möbler, inredningar och små dockor/djur. Man tager vad man haver så att säga. Vore underbart om hon fick ett riktigt skåp att leka med. Sonen kan dessutom också leka med skåpet och fixa nån fin fotbollsplan eller pingisrum eller nåt!!!

 9. 1: Småland och Stockholm
  2: En lådbil
  Jag skulle bli helt saligt lycklig om just jag hade den stora turen att vinna dockhuset så att lilla Elliot, och Matias får samma möjlighet som jag och min storasyster att leka med och möblera om gång efter gång och aldrig tröttna på att låtsas vara den lilla dockfamiljen som vi hade, det är verkligen bara ens egen fantasi som kan sätta stopp för hur länge och hur roligt man kan ha med dockhuset.
  Drömmer och hoppas!!! <3

 10. 1. De två olika husen heter Småland och Stockholm.
  2. Pojken kör en lådbil.
  3. Jag vill vinna denna fantastiska tävling för jag hade sparat mitt Lundby Småland hus men fick med tårar i ögonen slänga det för snart ett år sedan då det i mina föräldrars garage drabbats av mögel. Hela baksidan och höger gavel var förstört. Så nu håller jag tummarna för att Astrid och Alfred får ett iaf.
  Kram

 11. 1. Småland och Stockholm
  2. En bil (trampbil eller elbil, svårt att säga)
  3. Jag vill vinna dockskåpet för att det skulle bli en perfekt julklapp till mina killar. De leker så mycket fantasilekar och dockskåpet skulle trigga deras leklust ännu mer. Dessutom är det en perfekt motpol till piratskeppet som den store killen fick i födelsedagspresent för ett tag sedan. Jag är övertygad om att mina barn kommer att spendera åtskilliga timmar med att leka med en sådan fantastisk present.

 12. rätt svar är:
  1.småland och stockholm.
  2. en trampbil

  älskade mitt dockskåp när jag var liten och lekte länge med det.
  vid vinst hade jag skänkt dockskåpet till barnens förskola. alla barn ska uppleva lundbys dockskåp. stora som små, pojkar och flickor! =) det hade verkligen uppskattats där!

 13. Hej!

  De rätta svaren är

  Småland och Stockholm

  Pojken leker med en röd trampbil

  Jag vill vinna för att kunna ge min dotter ett riktigt dockhus, något jag själv alltid drömde om som barn men aldrig fick. Jag kan se framför mig hur glad hon skulle bli. Just nu har hon ett som vi byggt av gamla kartonger med pappersmöbler. tänk om hon kunde få flytta in sin familj i ett riktigt lyxhus.

  Med vänlig hälsning

  Charlotta

 14. Modellerna heter Stockholm och Småland, och barnet åker i en trampbil/lådbil/whateverbil som är röd i trädgården på slutet.

  När jag var liten hade jag aldrig något dockskåp, men jag vill ge mina barn möjligheten att ha en sån utvecklande, fantasieggande och skaparglädjig leksak. Sen vill jag gärna vara med och leka tillsammans med barnen på deras nivå och rollspela med det som funkar för dem just nu.

  Hoppas innerligt!

 15. Hej!

  Tack för en härlig blogg och en superfin tävling!
  Svaren på frågorna:

  1) Dockhusen heter Småland och Stockholm

  2) Den lille pojken kör en röd bil med en 1:a på

  Från barndomen klingar Lundby härligt i mitt öra,
  för att leka med mitt dockskåp var det roligaste man kunde göra,
  och nu när jag blivit en lycklig och lekfull mamma,
  vill jag att mina barn ska få uppleva detsamma.
  Lamporna och detaljerna som fyller alla rum,
  gör en drömmande mamma stum!

 16. svar: stockholm och småland. pojken åker i en röd liten bil!

  jag skulle vilja vinna ett dockskåp till mina söner eftersom jag hade ett ”småland” när jag var liten som jag älskade att leka med, hade massa tillbehör b.la lampor som faktiskt lysta osv. Tyvärr så gav min pappa bort dockskåpet till grannbarnen när vi flyttade och jag var för gammal för att leka med det utan att tänka på att jag kanske velat ge det vidare till mina barn så att de skulle få ha lika roligt som jag hade med mitt dockskåp. Vore därför jätteroligt att vinna ett!

 17. 1. Småland & Stockholm
  2. En bil
  3. Jag har en kille som önskar sig ett dockskåp länge, länge nu. Vet inte varför jag aldrig kommit till skott att köpa ett. Så att vinna ett skulle vara toppen! (dessutom skulle ju lillasyster få ärva det sen)

  Hoppas på massor av tur nu!!
  Kram

 18. 1. Småland och Stockholm
  2. En bil
  3. Min dotter älskar roll-lekar, hennes kompis har ett dockskåp och högst på hennes önskelista står givetvis ett eget – att få se henne leka i huset, med familjer och leva sig in, det vore ju en toppenjulklapp – både för henne och för mig!

 19. Hej!
  Jag är mer än gärna med och tävlar :)

  1) Småland och Stockholm är svaret.
  2) Vilken är pojken? Är det hen som kör bilen(trampbil?) eller är de hen som leker i sandlådan med sandleksakerna? För att vara på den säkra sidan svarar jag både sandleksaker och trampbil 😉
  3) Jag blev helt lyrisk när jag läste att du skulle ha en tävling om ett dockskåp, jag lekte massor med dockskåp när jag var liten. Kommer fortfarande ihåg leken faktiskt!
  Oj så jag vill att Jennifer ska ha roliga minnen med sitt dockskåp som även hennes ev barn kommer kunna leka med i framtiden.
  Nu är iofs Jennifer alldeles för liten för att kunna leka med det, men Robin (och JAG!) skulle nog tycka att det är lika roligt han! Om jag vinner kommer dockskåpet alltså bli väldigt välanvänt och väl omhändertaget hemma hos oss. Perfekt också att kunna önska dockskåps grejer till barnen vid jul och födelsedagar.
  Åhh, nu håller jag tummarna så hårt jag någonsin kan! Hoppas hoppas hoppas!!!

  beabofink84@gmail.com

 20. 1. Småland och Stockholm
  2. Han leker med en bil
  3. När jag var liten byggde pappa om vårt dockhus till ett hem åt vår bortskämda hamster Loppan. Vinner jag detta åt min dotter Meja så lovar jag att inte ge det till nåt djur! (Om nu inte Meja vill att vi gör det då…)

 21. Hej!
  1. Småland och Stockholm
  2. Pojken leker med den röda lådbilen
  3. Jag hoppas vinna huset då jag alltid drömde om ett sådant själv när jag var liten. Nu har äldsta flickan uttryckt att hon önskar sig ett sådant hus! Det hade varit så roligt att få ge henne ett sådant när hon fyller år!

  Kram Stina

 22. Självklart vill jag prova mig lycka i din tävling.. :) Stina skulle bli överlycklig och glada barn – glad mammi.. 😉 Dockskåpet har hon redan så det vi skulle villa vinna är tillbehör för hon har inte mycket alls så hon leker sällan med sitt dockskåp nu.. Men eftersom jag hade en Lundby själv när jag var liten så VET jag hur roligt det är att släpa lös fantasin och leka med det..

  Skåpen heter Småland och Stockholm och killen leker med sin bil i trädgården..

  Håller tummarna nu.. :)

 23. 1 stockholm och småland

  2 antar pojken är den som åker runt i en röd leksaksbil, annars fanns det ett barn som lekte med en kanin och en i sandlådan vet ej om dessa var flickor eller pojkar…

  3 Skulle vilja vinna för att min 5 årige son skulle bli jätte glad över att få ett och såklart skulle lilla syster1,5 år ha glädje av det längre fram….

 24. Hej! Tävlar gärna :)

  Svar:

  1. Småland och Stockholm

  2. En bil (som han sitter och kör runt i)

  3. Vill vinna till min son som jag tror skulle älska att leka med ett dockskåp! Dock är inte alla i familjen/släkten så positivt inställda till såna här slags leksaker (de tycker att sånt är bara för flickor) så det skulle vara bra att ”skylla på” att jag har vunnit det till honom 😉

  Kram Matilda Pettersson

 25. Vilken härlig tävling. Detta är nostalgi för mig, Hade själv ett dockskåp som jag lekte med. Jätte roligt.

  1. Dockskåpen heter Stockholm och Småland.
  2. Den här frågan var svårt eftersom det är svårt att veta vem som är pojken som efterfrågas. Men gissar jag att den i sandlådan är en pojke så lekte han med en hink. Den sista är väl en vuxen man i en bil? Annars är det ju bilen! Vet inte om detta duger som svar, men jag tror pojken är han i sandlådan!
  3. Jag skulle vilja vinna detta till mina barn och låta dem få uppleva det roliga med ett dockskåp såsom jag fick uppleva det när jag var liten.

  Hoppas.

 26. hej hej

  jag är med och tävlar om ett dockskåp till charlie!

  1.småland och stockholm

  2. en röd lådbil!

  3. ett dockskåp drömmer alla om och jag hade inget när jag var liten, jag byggde hus av tändstickor och gamla glasspinnar istället.. men så vill jag inte att charlie ska behöva göra! ett fint dockskåp från lundby önskar vi oss, det är verkligen den perfekta presenten till henne. jag kommer nog bli helt salig och inte låta bli att pilla och möblera i det dockhuset tills hon blir tillräckligt stor :)).

  håller tummarna!

  mvh nathalié teodorson

 27. Hej!

  Tack för en härlig blogg! …och vilken underbar tävling! :)

  Svaren på frågorna:

  1) Dockhusen heter Småland och Stockholm

  2) Pojken kör en röd bil/lådbil/trampbil med en 1:a på

  3) Min motivering:

  Ett sprillans vackert Lundbyhus,
  skulle svepa in kroppen i ett lyckorus,
  för en dag satt jag där och lekte,
  medan fantasin mina tankar smekte,
  och jag kan inget hellre önska att se,
  än att jag detaljrika Småland till flickorna fick ge!

 28. 1. Småland och Stockholm
  2. Trampbil
  3. När jag var liten vet jag att jag önskade mig ett dockskåp till någon födelsedag. Tyvärr tyckte mina föräldrar att det var alldeles för löjligt för en kille att ha ett dockskåp.
  Med åren har dockskåpsdrömmen fallit i glömska.
  Nu är jag själv pappa och vill givetvis inte vara lika fördomsfull som mina föräldrar var.
  Därför håller jag tummar och tår och hoppas på att vinna ett till min son.

  MVH

  Roger Nilsson

 29. Tävlingssvar:
  1. Stockholm och Småland
  2. Lådbilen
  3. Egentligen vill jag inte alls vinna något dockskåp, för jag har kvar mitt 4 vånings-småland hus (japp, har även källaren och garaget) som jag fick i början av 80 talet och har ÄLSKAT. Och trots att min då mycket irriterande lillebror har kluddat på väggarna vill jag att mina barn ska få ärva mitt hus och ser fram emot att renovera det tillsammans med dom. Däremot behöver vi ju nya möbler och detaljer till huset och hoppas därför vinna andra eller tredje pris!

 30. 1. Svar:
  Stockholm
  Småland

  2. Svar:
  Småland lådbil

  Motivering till vinst:
  Vi är precis inflyttade i radhus med våra två barn. Faktiskt granne där jag är uppväxt! När jag var liten hade jag ett dockskåp från Lundby. Dock försvann det någon gång efter att mamma flyttade från huset för 10 år sedan…. Nu vill jag självklart att mina barn ska få ha ett dockskåp – för mig är det en given leksak i varje barns rum! Vi kommer i sådana fall ställa det i storebrors rum. Lillasyster får nog mer än gärna komma in å leka med det.

  Hälsningar,
  Fröken Lundin

 31. Hej!

  Jag vill gärna vara med och tävla om ett dockskåp till min son. Först tänkte jag inte vara med i tävlingen eftersom det var just ett dockskåp som enligt många är en ”flickleksak”. Men sen kom jag och tänka på hur avundsjuk min lillebror var när han var 4 år och jag, 6 år, fick ett jättefint dockskåp med 3 våningar och lampor som lyste och allt. Jag lät aldrig honom leka med det. Han lekte alltid så våldsamt. Han var ju så liten. För att hålla honom borta la jag stora plastspindlar i alla rummen, då höll han sig långt borta från mitt fina dockskåp. Stackars min lillebror! Nu så här i efterhand tycker jag att han kunde fått ett eget dockskåp att leka med! Därför vill jag vinna ett dockskåp till min son. Ett dockskåp är ingen tjejleksak! Och jag tror Lucas kommer uppskatta det lika mycket som jag gjorde när jag var liten. Jag har sparat mitt dockskåp, men tyvärr förstördes flera väggar och taket i flytten, så himla synd! :-/

  Svar på frågorna är:
  1. Stockholm och Småland
  2. Pojken leker med en racerbil. Lucas har en son fast hans är svart :-)

  Nu håller jag tummarna att Lucas får leka med ett dockskåp!

  Kram

 32. 1.) Småland & Stockholm

  2.) pojken leker med en bil (lådbil/elbil/barnbil)

  3.) mycket på grund av nostalgi känslor, hade ett gammalt Lundby Småland Dockskåp som jag delade med mina äldre systrar när jag var liten. Hade väldigt mycket roligt med dockskåpet och dagens Lundby Småland är jättefina, och härliga nostalgi känslan är kvar fast att mycket har hänt med utseendet på både hus och tillbehör :)
  Hade varit superskoj att få återuppleva Lundby Småland tillsammans med mina egna 2 små döttrar. Tror att systrarna skulle finna samma glädje med Lundby Småland som jag själv gjort med mina systrar – och jag hade mer än gärna varit deras lek-kamrat och besöka och leva & leka mig in i Lundby Småland igen <3

 33. 1. Småland och Stockholm
  2. trampbil
  3. jag skulle så gärna vilja vinna, så jag kan designa hela huset med egna möbler och ge till mina två älskade gudbarn. vilja gjort det i flera år, men har tyvärr aldrig haft råd med ett dockhus. så om jag vinner kanske min dröm kan uppfyllas ? :)

 34. Är jättegärna med och tävlar.
  1. De heter Stockholm och småland
  2. Han kör en trampbil, lådbil
  3. Vill gärna överraska mitt barnbarn Hugo med en så fin present. Hade själv ett dockskåp när jag var liten, och det var under många år en favorit att leka med för mig och mina kompisar. Vet att Hugo gillar dockskåp, för det finns ett på vårt bibliotek, och det är till det han springer först när vi kommer dit.
  Hoppas på tur, Liselotte

 35. 1. Småland och Stockholm
  2. trampbil

  3. Trots het önskan fick jag aldrig något dockskåp som barn. Jag inredde en enrummare i en kartong med skrivbord av tändsticksaskar osv., men den var ju inte lika fin. Jag ser nu att även stockholmsfamiljen tillämpar compact living! Nu kanske drömmen om dockskåpet äntligen kan bli sann!

 36. 1. Småland & Stockholm
  2. En bil, typ bobbycar
  3. För att min stora tjej skött lillasysters ankomst så himla bra! Hon är verkligen fantastiskt duktig och förtjänar nått riktigt riktigt fint som hon kan ha glädje av länge!

 37. 1. Lundby Småland och Lundby Stockholm
  2. Lådbilen Småland
  3. Jag vill ge min son Valter ett lika dockskåp som jag hade som liten & ge honom samma möjlighet till lek som jag hade. Det skulle bli en riktigt fin julklapp till honom.

 38. 1. Småland och Stockholm
  2. En lådbil
  3. Jag håller precis på att fixa till mitt gamla Lundby dockskåp från 1970-talet för kommande generationer så det vore helt perfekt att vinna nya, fräscha tillbehör till det.

 39. 1. Dockskåpsmodellerna heter Småland och Stockholm.
  2. Pojken leker med en lådbil.
  3. Jag vill vinna dockskåpet till min underbara 4-åriga dotter Felicia. Felicia är en glad tjej, full av lek som älskar att leka med dockor och tar hand om dem på bästa sätt. På sista tiden har hon genomgått många stora förändringar i livet, som har gjort att hon kanske inte har fått den uppmärksamhet och tid hon är van vid. Hon är verkligen värd ett dockskåp, vilket jag själv har svårt att ha råd med som föräldraledig student.

  Min mailadress är: jeanette_189@hotmail.com

 40. 1 Stockholm och Småland

  2. En trampbil

  3.
  Om eget dockhus vår son Anton drömmer,
  och det man som liten lär och i hjärtat gömmer,
  ger i ett framtidsperspektiv
  ett mer jämlikt liv!

 41. Hej!
  Självklart är jag med!
  1. Småland och Stockholm
  2. Trampbil

  3. Jag hade så många roliga stunder med mitt dockskåp när jag var liten. Tyvärr hade mina föräldrar bara lånat det och nu är min dröm att min dotter ska få ett alldeles eget hon kan inreda och ha i flera år framöver!

  Kram Emma från Adolfsberg :)

 42. Åh vad vi vill vinna! Nostalgin är på topp..

  Lundbys husmodeller heter Stockholm och Småland

  Den lille killen åker runt och leker i en leksaksbil

  Frank 2,5år – Jag vill ha ett dockskåp, Mamma! Där du kan bo när du blir gammal.
  Alexander 4,5år – Åh Mamma, ett dockskåp som dina småmöbler kan få vara i , för dom behöver ett hus deras gamla är trasigt!
  Ja, Frank vill ha både katt, häst och dockskåp, ett dockskåp känns hanterbart
  Och Alexander har rätt! 6lekande barn senare så är mitt gamla skåp på bristningsgränsen men möblerna behöver ju ett nytt hem!

 43. Hej!

  Vill gärna vara med och tävla om det underbara dockskåpet!

  Rätt svar på frågorna:

  1. Dockskåpen heter Småland och Stockholm!
  2. Pojken åker runt i en bil!
  3. Om jag vann detta underbara dockskåp skulle det bli en gemensam julklapp till mina döttrar!
  En av sakerna som är så fantastiskt med Lundbys dockskåp är att man kan leka och ha roligt med det oavsett ålder, mina flickor är 7½ och snart 3 år gamla!
  De leker mer och mer tillsammans, trots ålderskillnaden, och detta hade verkligen varit den ultimata presenten!
  Dessutom kanske jag får vara med på ett hörn och leka jag också! 😉 Hade ett Lundby dockskåp som barn och minns än idag hur otroligt roligt jag hade och hur mycket glädje det skänkte mig! Önskar detsamma till mina döttrar!

  Med vänlig hälsning
  Sandra Skoog
  sandra77skoog@gmail.com

 44. Jag är gärna med och tävlar!
  1. Småland och Stockholm.
  2. Han kör i en lådbil.
  3. Mitt dockskåp var min absoluta favoritleksak när jag var liten och efter att ha sett min blivande treåring stå med näsan tryckt mot en lundbymonter på barnenshus så tvivlar jag inte på att hon kommer tycka detsamma! Det hade varit roligt att vinna ett nytt hus till henne (och hennes lillasyster såklart!) eller iallafall några nya möbler till mitt gamla hus :-) Tänk vad roligt de skulle ha med det tillsammans!

  Mvh/Johanna

 45. 1. Småland och Stockholm
  2. bil
  3. Ett dockskåp skulle vara perfekt till sonen som är väldigt enkelspårig i lekandet just nu och bara leker med saker som har hjul!

 46. 1. Småland och Stockholm.

  2. En kanin.

  3. Min systerson önskar sig ett dockhus, dock får han inget eftersom hans konservative far tycker att det inte är en killgrej att leka med dockor.
  Jag skulle därför vilja vinna ett dockhus som jag kan ge till min systerson :).

  Med vänlig hälsning/Ellinor

 47. Härlig tävling. Hoppas på tur!

  1. Stockholm och Småland
  2. En röd lådbil
  3. Motivering: när jag städade ur mina gamla saker från mitt föräldrahem så hittade jag en låda fylld till bredden av dockhusmöbler, alla i bästa hemmafixarstil. Min mamma hade nämligen det mottot att det man kunde göra själv, det behöver man inte köpa. Så i lådan fanns alla från vinda bokhyllor till gröna stolar med flagnad färg. Hemmasydda gardiner och vävda mattor. Jag gav lådan till mina barn som lekt med dessa, men det har aldrig funnits något hus att ställa dessa rariteter i. Själv är jag inte alls lika pysslig som min mamma, och skulle nog aldrig komma på tanken att limma ihop ett skrivbord av balsaträbitar eller tallrikar av plastförpackningar. Därför hoppas jag att vi kan uppgradera barnens lek till ett välgjort dockhus från Lundby och tillbehör anno 2013!

 48. 1. Småland och Stockholm

  2. Lådbil

  3. Åh jag skulle vilja vinna det eftersom här i augusti skulle jag ta fram mitt gamla dockskåp som lagrats hemma hos mamma och pappa. Tyvärr var det helt förstört av fukt och möss det gick inte att rädda så jag hoppas på tur att vinna ett så att det ändå blir ett dockskåp i julklappen. Skulle rädda några av tårarna jag fällde när jag såg mitt gamla Småland försvinna i soporna.

  MVH

  Jessica

 49. 1. Modellerna är Småland och Stockholm.
  2. Pojken leker med en röd lådbil/trampbil.
  3. Jag vill vinna för attnjag har 2 tjejer som bara älskar dockskåpet, men vi har ”bara” ett dockskåp och ibland är det svårt att samsas. Att få chansen att vinna ett dockskåp till skulle i dubbel bemärkelse ge ”husfrid” här hemma och öppna en helt ny värld för tjejerna då dom helt plötsligt kan bli grannar, hälsa på varandra och dekorera/möblera varsitt hem. Vore underbart!

  Hoppas på vinst!

 50. Hej hopp :)

  Dockskåpsmodellerna heter: Stockholm & Småland <3
  Barnet i trädgården kör en bil/trampbil <3

  Och dockskåpet vill jag gärna vinna till Lukas som snart fyller fem och hans lillesyster Leiah som fyllde 3 i måndags <3
  Deras mamma och pappa har just köpt hus och jag tänkte att det vore skoj för Lukas och Leiah att ha sitt eget hus att pyssla med <3

  Kram

 51. Hej! Detta dockhus är ju helt underbart – vilket pris!

  1. Lundbys två dockskåpsmodeller heter Småland och Stockholm
  2. Pojken åker runt i en röd fin barnbil i trädgården
  3. Jag vill vinna dockhuset Lundby Småland då jag och min kära sambo M väntar skrutt i januari och vill ha det allra finaste och bästa till vår lilla skatt :)

  Hoppas hoppas att turen är med oss!

  ♥ Jennie

 52. 1. Vad heter Lundby´s två dockskåpsmodeller?
  Svar: Stockholm och Småland.

  2. Vilken uteleksak använder pojken när han leker i trädgården i den här filmen?
  Svar: En röd trampbil.

  3. Varför ska just du vinna?
  Svar: Min dotter fyller 6 år den 19/10 och det vore underbart att överraska henne med detta fantastiska dockhus. Minns att jag själv som barn ofta drömde mig bort om att själv få äga ett, men jag fick nöja mig med att leka med det hos tandläkaren de få gånger vi var där. Skulle därför vara extra kul att ge min egna dotter detta vackra dockskåp och sedan låta de gå i arv till nästa barn.

  Kram Sanna

 53. 1. Stockholm och Lundby
  2. En röd lådbil
  3. Åh, skulle älska ögonblicket min 3-åriga dotter får öppna ett paket med ett dockhus i. Vilken nostalgi!

 54. 1. Småland och Stockholm
  2. Lådbil
  3. Jag vill vinna för att jag gillar Lundby och deras sätt att bidra till en lek som verkligen fångar barnen och tar tillvara den rollspelslust som verkar vara extremt stor i nån som snart är fyra. De verklighetstrogna och genuint fina detaljerna är det som gör hela skillnaden tycker jag, det är nog det som lockar så mycket till leken, igenkänningsgraden är hög!

 55. 1) Stockholm och Småland
  2) en röd trampbil
  3) Tänk att få ge bort ett fint Lundbyhus till världens kanske mest tacksammaste goaste unge, den känslan vore härlig!

 56. småland och stockholm. han kör en bil. och jag vill så hemskt gärna vinna för killar älskar också dockskåp och mitt barn skulle gå upp i atomer av lycka över ett helt skåp med olika rum där man kan möblera, möblera om, pynta och fixa,

 57. Jag är gärna med!

  1. Småland och Stockholm

  2. Pojken leker med en trampbil

  3. Det här dockskåpet är verkligen en klassiker! Jag hoppas att våra barn kommer få växa upp med ett sånt i vårt hem och leka med precis som vi gjorde. Dessutom så är det inte bara en toppenfin leksak, det är dessutom en väldigt fin inredningsdetalj i sig i barnrummet!

 58. Hej!

  Vilken rolig tävling och fina priser! Här är mina svar samt motivering!

  1. Småland och Stockholm
  2. Han kör runt i en bil

  Inte bara tjejer önskar hus där dockor bor,
  utan vår grabb vill bli som Ernst när han blir stor,
  och ett Lundbyhus skulle därför mycket tilltala,
  får då kan han själv inreda i liten skala,
  och styra över sin egen fina villa,
  något han verkligen skulle uppskatta och gilla,
  och modernt familjetänk han dessutom på köpet får,
  med tanke på den plastpappa och -mamma som ingår,
  och alla andra stjärnfamiljer som där kan komma tänkas bo,
  varför vi hoppas mycket på denna vinst må ni tro!

  Med vänlig hälsning,
  Lina.

 59. Hej!
  Är gärna med och tävlar :-)
  1) Småland och Stockholm
  2) trampbil
  3) När jag var liten hade jag och min syster ett exakt likadant dockskåp. Det finns säkert kvar någonstans hos mina föräldrar men för att vi ska slippa ”kriga” om vem som ska ha det, vi har varsin tjej i dockskåpsåldern, hoppas jag nu på en vinst här istället. Och kanske kan mamma leva ut sina inredningsdrömmar med detta skåp när liten har somnat så pappa får lite lugn och ro och slipper alla mammas projekt :-)
  mvh Emma
  emma.widman@hotmail.com

 60. 1. Modellerna heter Småland och Stockholm.
  2. Han leker med en trampbil/lådbil.
  3. Min son älskar sin kusins dockskåp, han störtar direkt in till hennes rum för att leka med dockskåpet. Vi tänkte att han nu ska få ett eget dockskåp, det vore hans största dröm. Han pratar om dockskåp minst en gång i veckan. Klart man vill ge sitt barn sin drömleksak.
  Minns själv hur kul jag hade med mitt dockskåp när jag var liten.

  Kram Tina Carlström

 61. Hej!

  Jag är gärna med och tävlar!

  1. Lundby Småland och Lundby Stockholm.
  2. Pojken kör runt i en bil.
  3. Jag skulle gärna vilja att mina söner får uppleva lika många fina minnen från lek med Lundbys dockskåp, som jag har från min barndom när jag lekte med mitt! Dessa fina hus är fantasieggande och ger barnen chans att få träna sin kreativitet med hjälp av lek, ett mycket bra koncept tycker jag!

  Mvh Maria

 62. 1. Småland & Stockholm

  2. En trampbil

  3.
  Minstingen i familjen springer fram till Docksåpet på storebrödernas förskola och vill leka. Det dröjer innan han ska börja där så ett dockskåp hemma skulle han älska.
  Jag tog med de två äldsta sönerna till min mamma och pappas källare för att de skulle få mitt gamla docksåp. Jag hade ju tyvärr glömt att det brann upp när jag var liten. Barnen blev ledsna, det kändes inget vidare att ha ”lurat” dem.
  Jag vet alltså att alla tre barnen skulle älska ett dockskåp och att de skulle leka med det jättemycket.
  Jag gillar verkligen saker de kan leka med tillsammans, dessutom skulle både jag och barnens pappa också älska att pyssla med ett dockskåp :-)

 63. Spännande tävling i en fin blogg :)
  Svar på frågorna:
  1. Dockhusmodellerna heter Småland och Stockholm
  2. Pojken i filmen kör runt i en lådbil
  3. Jag skulle vilja vinna ett dockhus till mina döttrar. Det är två vilda tjejer som har svårt att sitta stilla men den äldsta som är 3 år var hemma hos en kompis med dockskåp och satt helt förtrollad och stilla längre än hon nånsin gjort :) jag minns själv glädjen över mitt eget dockskåp där man kunde leka timtals. Tyvärr finns det inte kvar så jag hade tyckt det var fantastiskt om mina döttrar vann och fick möjligheten att uppleva det fantastiska med ett dockskåp! Det är bara fantasin som sätter begränsningen!

 64. 1) Småland och Stockholm

  2) en lådbil

  3) för att min lilla tjej (min stora leker på annat vis) hade älskat att leka med ett sånt här dockhus! Roligt också att just huset i filmen ser exakt likadant ut som när jag själv var liten!

 65. Hej!
  Jag är gärna med och tävlar!
  1) Stockholm och Småland
  2) En röd tramp/ lådbil.
  3) Så mycket mer än bara ett hus,
  här finns rum för pyssel, lek, fantasi och ett och annat bus!
  En dröm att ha när man är liten,
  speciellt när man av föräldrarnas inredningslitteratur blivit biten!

 66. Småland och Stockholm

  En elbil kör pojken.

  Jag skulle vilja vinna detta för att ge till min bästa väns (som bor alldeles för långt bort för att ses ofta).
  Det skulle vara en gåva till dem båda. Dottern skulle få lite nytt att leka med och mamman skulle få små pauser av egentid då och då. Efter en tuff september för dessa med flera dödsfall och sjukdomsfall i närmaste släkten är detta något som verkligen skulle pigga upp. Dessutom! De bor i Småland!

 67. Hejsan!

  Jag är gärna med och tävlar om ett dockskåp till min dotter! :)

  1. Vad heter Lundbys två dockskåpsmodeller?
  – Småland dockskåp och Stockholm dockskåp

  2. Vilken uteleksak använder pojken när han leker i trädgården i den här filmen?
  – En leksaksbil/trampbil

  3. Varför ska just du vinna, lämna en bra motivering?
  – För att jag så hemskt gärna skulle vilja ge dottern ett dockhus då jag vet att hon önskar sig ett eget. Vi ska till helgen flytta till vår hus som vi letat efter i 2,5 år och hon har fått vara med på många visningar innan vi hittade det där perfekta huset. Hon ska dessutom bli Storasyster om cirka tre veckor om nu bebisen väljer att vara punktligt. Många stora förändringar för dottern på en gång och jag har och känner stor ångest över att hon får vara med om så mycket nu på en gång. Att gå överraska henne med ett dockskåp skulle göra mig riktigt glad och sedan få se henne leka med dockorna och huset på sitt nya rum. Då tror jag hon kommer känna sig riktigt lycklig också!

 68. 1. Småland och Stockholm
  2. En bil
  3. Min dotter älskar att sitta och leka och plocka
  med olika små hus och garage. Jag önskar därför
  att jag kunde plocka fram mitt gamla dockhus som
  jag hade när jag var liten. Det skulle vara så mysigt
  att få återuppleva dessa lekstunder tillsammans
  med min dotter. Men min klåfingrige lillebror
  körde alla sina bilar i huset och lekte att det var
  ett garage. Det var väl okej, men när han sedan
  lekte snickare kan man lätt räkna ut vad som
  hände med dockhuset…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *