Välkommen in i bloggen med fötterna i Nacka och huvudet i IT-bubblan. Med två störtsköna ungar (och en sambo) tar jag mig an universum och försöker hänga upp mig på livets bästa. Hittar ni inte oss i Nacka så är vi nog ute och reser. Vi gillar nämligen sånt. Kan också vara så att jag har ett något oekonomiskt intresse för barnprylar och numera även träningskläder. Gillar fart och fläkt, men kan vara det lataste du någonsin skådat. Är numera en freshie inom RollerDerby för Royals och tränar betydligt hellre än bra.

Sightseeing i Strängnäs.

Jag vet inte hur många gånger jag har passerat på motorvägen utanför Strängnäs, stannat vid bensinmacken och handlat, överlämnat barn eller till och med ätit på McDonald’s. Men åkt in till själva staden har jag aldrig tagit mig för, så det var en riktigt härlig och intressant utflykt vi fick till häromdagen innan vi skulle hämta upp Lilla A.

Det är en liten småstad, ganska lik Nora men med mer känsla av skärgård. Nere i hamnen ligger båtarna för ankar, det finns glass, våfflor och thai-mat. Som faktiskt visade sig vara riktigt bra, helt klart mer prisvärt än vår middag tidigare i veckan när vi besökte Koh Phangan. Jag testade något som de kallade för choo chee koong curry, vilket för mig är något nytt men som smakade ungefär som den allra bästa panengcurryn jag ätit, möjligtvis med smak av något mer. Till den tog jag räkor, vilket jag nästa gång vi har vägarna förbi ska prova deras variant med laxfilé. Menyn är inte enorm, men garanterat fanns där mat som passade de flesta, även finsmakarna. Jag gillar när man bara snubblar över pärlor som de här.

2013-08-05 (11 av 28) 2013-08-05 (12 av 28) 2013-08-05 (13 av 28) 2013-08-05 (14 av 28) 2013-08-05 (15 av 28) 2013-08-05 (16 av 28) 2013-08-05 (20 av 28) 2013-08-05 (21 av 28) 2013-08-05 (22 av 28) 2013-08-05 (26 av 28)

En liten sväng kring ”stan” tog vi också, eller i alla fall kring vattnet runtom. Jag vet inte om det vankades fisketävling, eller om dessa entusiaster håller till här alldeles för ofta, men det såg mysigt ut när de metade abborrar på långa rader och drog upp liten efter liten. Jag gillar ju det här med fiske, i alla fall på avstånd och jag slipper röra de slemmiga små sakerna. Allra mysigast måste varit den lilla badplatsen mitt i staden. Kändes lite grekinspirerat hur den bara låg där.

4 thoughts on “Sightseeing i Strängnäs.

 1. Det lät positivt. Potentiellt flytta-ställe?
  Jag har inte lyckats kommentera på dina flytt-inlägg innan men eftersom jag nu ändå håller på. :) Känns som att ni tänker rätt där.. Mer livskvalitet för billigare peng. Visst kostar det här och jag undrar ofta vilka alla köpare är egentligen. Jag tycker att vi själva är väldigt köpstarka men de objekt vi kikar på (även om vi inte kollar så aktivt) är det galen konkurrens på och det bara swooshar upp i galna summor.
  Har du tänkt vara kvar på nuvarande efter flytten till norrort..?

  1. Mja, jag känner väl lite att Strängnäs är en aning för långt bort (och för dyrt i sammanhanget – priserna är trissade där med) men vi har faktiskt tittat på eventuellt Åkers Styckebruk eller liknande. Har många kollegor som bor och pendlar från Mariestad (Läggesta) vilket tar 40 minuter till Centralen. För oss verkar kanske Nykvarn vara ett av de mest genomtänkta alternativen, med fortsatt möjlighet att jobba i Stockholm och bo utanför.
   Vad gäller din sista fråga så vet jag faktiskt inte. Troligtvis inte, men då var det bara att ge sig ut i jobbdjungeln igen…

 2. What’s,I log on to your blog named ”Sightseeing i Strängnäs. : Alfva – Barn(prylar), resor och vardagsliv” regularly.Your doing what you’re doing! And you can look our website aboot north face winter coats

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *