Välkommen in i bloggen med fötterna i Nacka och huvudet i IT-bubblan. Med två störtsköna ungar (och en sambo) tar jag mig an universum och försöker hänga upp mig på livets bästa. Hittar ni inte oss i Nacka så är vi nog ute och reser. Vi gillar nämligen sånt. Kan också vara så att jag har ett något oekonomiskt intresse för barnprylar och numera även träningskläder. Gillar fart och fläkt, men kan vara det lataste du någonsin skådat. Är numera en freshie inom RollerDerby för Royals och tränar betydligt hellre än bra.

Om du fick välja?

Märker att vi inte är de enda som har ett dilemma… 😉

Vi har bestämt oss för att vara hemma i sommar, försöka ta tillvara på den underbara (hoppas vi) svenska sommaren för en gångs skull och försöka ställa om oss till att återigen resa när möjlighet finns på vår/vinter. Men för att orka hålla oss hemma hela sommaren behöver vi en liten kickstart och har därför tittat på att resa iväg till påsk som i år infaller med min födelsedag och då har vi som tradition att resa (2005 Hurghada, 2006 Phuket, 2007 Kreta, 2008 Filippinerna, 2009 Warszawa, 2010 Barcelona (något försenad)) bort eftersom E då fyllt år i anslutning. Och visst är det dumt att bryta en underbar trend när man har möjlighet?

Dessa två val står vi och velar mellan. Och vi vet verkligen inte, båda är bra på sitt sätt. Lyxproblem, jag vet. Hur hade du valt? Vad är viktigt för dig när du väljer en resa?!

Alternativ 1:

Vi åker 2 veckor All Inclusive till Side i Turkiet, till SunGarden Sea World Resort & Spa *****. Det är i början på säsongen, har inte hunnit blivit för varmt för Lilla A (utsagor säger mellan 25-28 grader dagtid) och vi har en relativt kort resa. Hotellet har en enorm barnpool med sjörövarskepp, vattenrutschkanor och den är tillräckligt grund för att A ska kunna bada själv utan att vi ständigt håller i henne. Utöver det finns minidisco på kvällarna, stor lekplats och lekrum. Allt för att roa med andra ord, eftersom högsäsongen inte kickat igång är det inte fullbokat på hotellet – dvs lugnt och skönt. Nackdelen är att det fortfarande är för kallt att bada i havet (mindre problem) samt att det är en bit in till eventuell shopping (också ett mindre problem eftersom jag inte riktigt gillat Turkiet tidigare). 

Alternativ 2:

Vi tar reguljärflyg (Finnair) till Bangkok, gör storstad några dagar och drar sedan ner till Koh Chang (eller flyger någon annanstans i Thailand) för att spendera 11-12 nätter på en mysig strand. Om jag tar några exempelhotell och sätter ihop ett paket går den resan på ungefär lika mycket som Turkiet, men då ingår bara frukost. Nackdelen är att det i längden blir dyrare och vi får en längre transportväg. Det är också en av de varmare tiderna att resa i landet (kommer dock en del svalkande regn), hotellen har inte lika bra barnpooler och som sagt är  resan längre . Å andra sidan är Thailand ett trevligare land (även om vi hade lite dåliga erfarenheter förra gången), det är lätt att förflytta sig och maten är garanterat godare. 

0 reaktioner på ”Om du fick välja?

 1. Thailand låter ljuvligt men jag skulle valt Side. Av jsut de anlednignar du räknar upp. Men jag är bekväm av mej det är därför, plus att extrem värme och barn är sjukt jobbigt (var på Djerba i somras och vi hade 45 grader flera dagar i sträck).

  Lycka till med valet :)

 2. Åh vad svårt! Låter ju som 2 fantastiska resmål, men jag hade nog ändå valt Turkiet. Är lite bekväm av mig :) Sen får man ju se det positivt också, om det är en bit till shoppingen blir det ju inte lika dyrt heller.

 3. Åh vad svårt! Men jag hade nog valt Thailand, för Turkiet låter ju nästan som att det inte blir en resa för att uppleva turkiet och dess mat, shopping och stränder, utan mer för att uppleva ett hotell med en bra pool, och då kan man väl ändå åka till ett barnvänligt äventyrsbad istället? MEN, och det är ett stort MEN, thailand låter för varmt och långt att resa för ett litet barn…usch vad svårt. ni känner er familj bäst och vad ni orkar med…

 4. Oj vad svårt. Hade det varit en vuxenresa hade jag valt Thailand utan att blinka. Men nu har vi barn med så då får man tänka om. Fördelar med Thailand är att det är billigt, barnvänligt, mysg miljö, bra mat etc. Men nackdelen är den lååååånga resan, i april/maj är det hutlöst varmt ( upp mot 50 grader vissa dagar) och alla dessa turistmagar och mygg!

  Turkiet låter bra med den korta resan,lagom varmt, barnvänligt hotell, priset.

  Svårt!

  Äsch, ta Turkiet!

 5. Jag hade valt Thailand utan att fundera ens:-)
  Vi flög dit med Saga när hon var 15månader utan problem. Visserligen var vi där i mars/april men eftersom det kommer lite regnskurar då & då så svalkar det rejält.
  Lycka till med valet:-)

  Trevlig måndag!

  Kram Kram

 6. Thailand. Men efter våran resa dit i mars så kanske jag säger något annat =P
  Men ni kan ju alltid åka till Gustavsvik annars 😉

  1. Ja, det vore något va? 😉
   Vi får väl hoppas att ni inte hatar Thailand! 😀
   (Jag hoppas att jag kommer hem mer positivt inställd den här gången)

 7. Sv: Vi var i Marmaris. Kommer inte riktigt ihåg hur varmt det var, men skulle tippa på drygt 25 grader i skuggan iaf. Vet iaf att det ett par dagar var så varmt att vi ville bada hela tiden. Sprang typ upp och la oss och sen i igen efter 2 min 😉

 8. Jag hade nog åkt till turkiet, visst inte lika ”fint ” och turkiet klinar lite illa ( iaf i mina öron) men ni har allt på plats.
  Lyx säger jag att det är iaf, här har vi nog inte råd att resa på många år än :-(
  kram

 9. Jag är kanske fel person att svara, för jag är så superduperfärgad. Älskar Thailand, älskar mentaliteten, och all inclusive är för mig lite av anti-resande… Så därav enkelt val – Thailand! Ja, jobbigare resa men allt annat är så mycket bättre.
  Men som någon skrev ovan, vill ni bara ha pool och avkoppling så funkar såklart Turkiet.

  Vi var i Side för två år sedan i slutet av maj. Det var inte jättevarma kvällar men helt okej (långärmat men inte mer). Däremot ganska kallt i poolen som inte var uppvärmd. Så dubbelkolla så det är uppvärmt pool om ni tar det! I övrigt var jag ändå positivt överraskad – trevligt folk, barnvänligt, god mat (halloumi, grillat lamm, …)
  Summerade lite här: http://stellabystardust.wordpress.com/2009/05/28/turkiet-pa-semester/ och här: http://stellabystardust.wordpress.com/2009/05/29/semester-turkiet-i-bilder/

  Men i övrigt. Heja Thailand, 7 dar i veckan. Om man inte är så bekväm av sig, utan orkar resa och allt annat runt omkrig.

  Lycka till med valet. lyxproblem :-)

 10. Hej

  Vad som är viktigt för mig att välja resa är att det är bra service och bra hotell, jag är inte så van att resa kan jag säga. Reser mest i Norden.

  Jag har varit i Afrika, det var fint där.

  Vänliga hälsningar från en ny besökare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *